Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Info@ammebergsresor.se

Här kommer fortsättningen på vår sedan början av 1980-talet fantastiska resa genom USA. Här åker vi öster om Mississippi, i musikens fotspår: Nashville är countrymusikens hem­vist, Memphis med blues och Rock’n Roll, Fantastiska Elvis med Graceland och Sun Records, några av höjd­punk­terna.
Jazzen i New Orle­ans och så flower-powers fö­del­se­festival i Wood­­stock. Dessutom Washington med rymdmuséet, monu­menten och så New York.

* New York
* Woodstock festivalsområde
* Washington D.C.
* New Orleans m Jazz, Preservation Hall, Båttur på Mississippi, Bomullsplantage.
* Memphis med Elvis Graceland, Sun Studios.
* Nashville m Country Fame of Hall, Ryman Auditorium, Johnny Cash museum.

DAG 1. Måndag. Hemorten-New York
Avresa till Arlanda varifrån flyget avgår till New York.  Transfer till hotellet. Vi tar en första titt på Times Square.

DAG 2. Tisdag. New York
Frukost. Idag blir det en stor stadsrundtur då vi bl.a. ser Harlem och Central Park samt nedre Manhattan och mycket mer. Vi avslutar med ett besök på toppen av Empire State Building.

DAG 3. Onsdag. New York
Frukost. New York är mest känt för staden men det är så mycket mer, en hel delstat. Vi gör idag en utflykt till några vackra platser som t.ex. Woodstock - plats­en där den legendariska flower-power-festivalen ägde rum 1968, där vi bl.a. besöker det fantastiska muséet som berättar historien. Man väntade 500 besökare - det kom 400.000! Vi ser också en vacker täckt bro och massor av fina land­skapsvyer. Åter till New York sent på kvällen.

DAG 4. Torsdag. New York
Frukost. Vi börjar med ett besök vid Ground Zero-monumentet till minne av terrorattacken när World Trade-tornen attackerades. Promenerar ned till Battery Park, tar en tur med Staten Island-färjan förbi Frihetsgudinnan. Dagen avslutas med promenad i Central Park och ett stopp vid John Lennons minnesmonument.

DAG 5. Fredag. New York-Washington D.C.
Frukost. Med bekväma tåg förflyttar vi oss till huvudstaden. Vi passerar flera kända städer som Baltimore och Philadelphia. Efter avlämnande av bagaget beger vi oss ut på den första delen av stadsrundturen där vi ser det fantastiska rymdmuséet  och Capitoleum.

DAG 6. Lördag. Washington D.C.-Tåg
Frukost. Vi fortsätter idag med alla monument där Vietnam och Korea är de finaste. Därefter besöker vi Kennedy’s grav på Arlington-kyrkogården. Några timmar fritt innan det är dags att borda tåget som skall föra oss söderut, Ombord har vi bekväma sittplatser men man kan köpa till en sovkupé.

DAG 7. Söndag. Tåg-New Orleans
Frukost ombord. Under dagen ser vi landskapet förändras, ser småstäder och stora metropoler passera innan vi på kvällskvisten anläder till New Orleans.

DAG 8. Måndag. New Orleans
Frukost. Dagen börjar med en liten stadspromenad ned till Mississippi, vi fortsätter med en lunchkryssning med Natchez, en äkta skovelhjuls-ångbåt. Därefter tar vi en tur med spårvagnen mot Garden District där vi ser hus hämtade ur filmen ”Borta med vinden”. På kvällen besöker vi Pre­ser­va­tion Hall där det spelas traditionell jazz­musik av ”gamla stötar”.

DAG 9. Tisdag. New Orleans
Frukost. Idag gör vi en utfärd i omgivningarna. Ett besök på en plantage där vi ser hur Herrefolket och dess slavar bod­de och arbetade. Efter lunch tar vi en tur med båt ut i de spännande träsken där vi ser krokodiler, fåglar och andra djur.

DAG 10. Onsdag. New Orleans-Memphis
Frukost. Förmiddagen fri varefter vi tar oss till stationen för färd genom träskmarkerna till Memphis, dit vi anländer vid 22-tiden.

DAG 11. Torsdag. Memphis
Frukost. Vi tar taxi till Elvis Graceland där vi det blir besök i Herrgården, bilmuséet, flygplanen och samlingarna. Dagen fortsätter med ett besök hos legendariska Sun Studios där Elvis spelade in sin första skiva och blev upptäckt. Sun Records har även betytt mycket för många andra legendarer som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins m.fl. På kvällen besöker vi Beale Street, bluesens gata.
DAG 12. Fredag. Memphis-Nashville
Frukost. Vi beger oss till busstationen för att med Greyhound-bussen förflytta oss till Nashville, dit vi anländer tidig eftermiddag. Vi gör en första titt på stan, slinker in på något musikställe och njuter av Country-musik.

DAG 13. Lördag. Nashville
Frukost. Dagen börjar med en stads­pro­me­nad där vi ser de legendariska platserna vi känner igen från sånger eller ”Jills ve­ran­da”. Med lokalguide går vi på stadsrundtur och ser Fame of Hall där de stora artisternas liv finns representerat och Ryman Audi­to­ri­um, den exakta platsen där bluegrass föd­des, där Johnny Cash mötte June Carter. och det var just här musiken hittade en publik utanför sin egen veranda och otaliga karriärer föddes.

DAG 14. Söndag. Nashville-Flyg
Frukost. Vi börjar med ett besök på Johnny Cash’s museum varefter vi får några tim­mar för egna ströv­tåg innan vi tar oss ut till flygplatsen för hemresa via Chicago.

DAG 15. Måndag. Flyg-Hem
Frukost ombord på planet innan vi vid lunchtid landar. Transfer till hemorten efter en fantastisk resa i ”musikens spår”


I PRISET INGÅR: 1. Del i dubbelrum, 2. Flyg: Arlanda-Newark, Nashville-Chicago-Arlanda,
3. Tåg: New York-Washington D.C., Washington D.C.-New Orleans, New Orleans-Memphis. 4. Grey­houndbuss Memphis-Nashville.  5. Stads­rundtur i New York, Washington D.C, New Orleans, Memphis, Nashville. 6. Entréer till Woodstock, Empire State Building (VIP), Preservation Hall,  Mississippi-kryssning med lunch, Utfärd till Plantage/träsk, Graceland, Sun Records, Fame of Hall, Raymonds Auditorium, Johnny Cash museum. 7. Hotell: 4xNew York, 1xWashington D.C.  1xTåg (Sittvagn), 3xNew Orleans, 2xMemphis, 2xNashville. 8. Måltider: 13xFrukost, 2xLunch, 1xMiddag, måltider under Atlantflygningarna. 8. All dricks för det vi gör till­sam­mans, ca 2000,- SEK/­per­son. 9. Visum­av­gift (ESTA). 10. Reseled­are. 11. Kartor, Info-material.
INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, privata utgifter.


PRIS FÖRE PANDEMIN
ca 39 975,- Del i dubbelrum
ca 10 995,- Enkelrumstillägg
ca  1 040,-
TILLÄGG del i 2-bädds sovkupé
            inkl halvp New Orleans-Washington
ca
-3 550,- RABATT om 3 i rummet/person
ca -5 025,- RABATT om 4 i rummet/person


Valutakursen är räknad på 8,10/USD.


USA - Musikens spår
New York Woodstock, Nashville, Washington, New Orleans, Memphis,

15 dagar Avresa  16/10 2023

SITTPLATS
Bekväma fåtöljer ingår i grundpriset. Långt avstånd så man kan sträcka ut sig. stöd för vaderna. Eluttag 110v. Bra utsikt då man ser åt bägge håll.

2-BÄDDSKUPÉ
På dagen 2 fåtöljer mitt emot varandra. På natten bäddas till våningssäng. Något liten. Fönster på ena sidan vilket begränsar ut­sikten. I nedervåningen finns dusch/WC. I priset ingår helpension.

2-BÄDDSKUPÉ LYX
På dagen soffa och 1 fåtölj mitt emot varandra. På natten bäddas till våningssäng. Trång Dusch och WC i hytten. Fönster på ena sidan vilket begrän­sar utsikten. I priset ingår helpension.

PÅ TÅGET:
Besök sedan 19/10 2018:
free web hit counters
free web hit counters

Uppdaterad: 21 september 2023