Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt

Skidresa Italien v. 6,
Avresa 3/2 2023… likaså vår skidresa.
13 år har resmålet varit lika populärt.
De underbara pisterna, det otroligt stora utbudet av restauranger är dock desamma.

Med toppar upp mot 3000m och pist­längder på 5 km erbjuds åkning för alla, såväl i röda, blåa som i svarta pister.


Resans mål når vi i en modern turistbuss där vi bjuder på kaffe, the och choklad och en liten kaka. Paus för måltider och bensträckning gör vi regelbundet och däremellan synar vi en hel del vackra vyer på vår färd genom alp­miljön.

I år har vi ett nytt hotell då Ecchers inte kan ge oss det vi vill ha och kraftigt höjt priserna. Vi bor hos familjen Marinelli i grannstaden Malé, även den i Val di Sole-dalen (solens dal) och lite större än Mezzana. Ett mo­dernt hotell som erbjuder spa-avdelning med bastu och bassäng.

Deras kök garanterar att vi får såväl fru­kost som middag, förrätt, varmrätt och dessert, alltid minst ett par alternativ att välja på.

Middagarna brukar åtföljas av socialt umgänge där det förekommer både sällskapsspel och berättelser om dagens upplevelser.

Efter skön sömn och frukost är du redo att ta skidbussen som avgår från kl 8 precis utanför hotellet och endast efter 12 minuters resa är du vid kabinbanan i Daolasa.
Linjebussen kör 3 turer på morgonen och hotellbussen skytteltrafik. Dessutom finns tåget.

Givetvis finns den utrustning du behöver att hyra eller köpa i byn eller vid skid­om­rådet.

Skidboxar finns att hyra om du ej vill ta med utrustningen tillbaka till hotellet.


Passo del Tonnale heter en glaciär som vi brukar göra en dagsutflykt till med den egna bussen, en både miljö- och skid­upp­levelse.

Denna utflykt är gratis men brukar locka de flesta.

En liten after ski i backen är också något vi har på repertoaren.


Väl mött i bussen och pisten 2023!


Reseprogram:
Dag 1/2
Vi börjar resan på morgonen i Örebro och beger oss söderut efter lastning av både bagage och oss själva. Vi färjar mellan Helsingborg–Hel­singör samt Rödby–Puttgarden. Under hela resan sker relativt täta stopp för att äta och sträcka på benen – resan skall vara behaglig. När vi kommit en bit in i Tyskland slår vi oss till ro i bussen för natten. Efter ett frukoststopp kommer vi så småningom till Österrike och slutligen Italien. Beroende på hur trafiken flutit, anländer bussen till Malé någon gång från lunch till tidigt på kvällen dag två. På vårt hotell väntar en god middag och när vi är redo, en skön säng.

Dag 3–7
Dagarna inleds med en härlig frukostbuffé. Var och en väljer själv när man vill börja dagen och ge sig iväg, då vi utnyttjar den fria skid­bussen som avgår precis utanför hotellet och tar oss på 12 minuter, som det tar, upp till linbanan, liksom hem igen på eftermiddagen. Det ger var och en större frihet att fritt planera sina dagar, allt efter väder och humör! Måndag, tisdag eller onsdag kommer vi att åka med vår buss till Tonale, beroende på hur vädret ser ut och om tillräckligt intresse finns. (Gratis). Efter skidåkningen och före den gemen­sam­ma middagen brukar vi träffas i hotellbaren och en del passar på att ta en pro­menad på byn och fynda i någon av butik­erna.

Dag 8/9/10
Hela fredagen i skidbacken och därefter åter­vänder vi för att packa väskan och äta en god middag innan vi bordar bussen. De som varit med tidigare tycker att det blir en bättre resa då köerna är färre i ock med att vi är 12 timmar före ”alla andra”. Dessutom är vi trötta efter dagens skidåkning och somnar snart. Vi anländer hemorten runt midnatt lördag/söndag varvid vi har hela dagen att vila upp oss på innan ar­bets­dagen åter börjar på måndagen, efter en fantastisk vecka.


Hotellet:

https://www.hotelhenriette.it/en/wellness-spa/

https://www.hotelhenriette.it/en/


www.skirama.it
www.valdisole.net

Området i siffror:

6 hela skiddagar i ett fantastiskt system.
Skidområdet: 1884-3100 m.ö.h,
Pister totalt: 41 st. (11 blå,  24 röda, 6 svarta). Liftar: 30 st / 32.000 pers/time.
7 Släpliftar 20 Sittliftar, 3 Kabinliftar


Info@ammebergsresor.se Bokning resa:

Reseinformation
I priset ingår:
Grundpriset inkluderar resa i modern helturistbuss, färja ToR, del i dubbelrum med dusch/wc, 6 frukostbufféer samt 7 middagar, som består av salladsbuffé och 3-rätters middag, där var och en väljer från dag till dag mellan 3-4 alternativ. Kaffe/Thé/Choklad och lite tilltugg gratis i bussen under transporterna.


Detta ingår ej:
Mat på ner- & hemresa, luncher, dricka till maten, liftkort.


Liftkort Superskirama Dolomiti 2023:
OBS! Fotolegitimation till samtliga liftkort krävs, går bra att visa upp passet om någon skulle fråga efter ID. Liftkorten kan beställas ihop med resan varvid leverans sker vid ankomst till hotellet och det dessutom blir lite billigare. Oavsett var man beställer liftkort tillkommer en deponeringsavgift som man återfår när liftkortet återlämnas i dalstationens kassa efter sista åket. (2022 5€♣). Denna avgift INGÅR i våra liftkortspriser.


Resevillkor: Särskilda resevillkor gäller.

För mer information:
www.skirama.it
www.valdisole.net
www.hoteleccher.itKlicka på bilden och bläddra. Besök sedan 6/9 2020:

*   = 2 vuxna + 1 eller 2 barn 3-6 år.
** = 2 vuxna + 1 eller 2 barn 7-12 år.

2023 års priser! 2020 års version

På grund av ovissheten runt Corona-pandemin flyttar vi resan till v6, 2023.

ANMÄLNING/INSTÄLLELSE:  UPPDATERAT
Anmälningsavgift 1000:-/person.
Vid avbokning före 20/12 2022 återfås 100%. Då tar vi beslut om hur många deltagare vi har och om det är tillräckligt för att åka.
Vid avbokning på grund av ny Corona-utbrytning 11/1-3/2 2023 återfås 1000:- och därefter, om Danmark/Tyskland/ Österrike stänger gränsen innan vi passerat återfås 0:-.
Stänger Italien och vi får vända får vi 100% tillbaka.

1 vecka före avresa borde vi se om tendens finns för ny epidemi varvid vi ställer in och det kostar 1000:-. Visserligen finns en risk att förlora 1000:- men det borde vi ana i tid så vi kan avboka.

Vi hoppas på er förståelse.


Web Hits
2023 års priser!