Å Home
Home Busstransport Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Skidresa Italien v. 8 2020

14/2 2020… likaså vår skidresa.
Över 10 år har resmålet varit lika populärt.

De underbara pisterna, det otroligt stora utbudet av restauranger är dock desamma.

Med toppar upp mot 3000m och pist­längder på 5 km erbjuds åkning för alla såväl i blåa som i svarta pister.


Resans mål når vi i en modern turistbuss där vi bjuder på kaffe, the och choklad. Paus för måltider och bensträckning gör vi regelbundet och däremellan synar vi en hel del vackra vyer på vår färd genom alp­miljön.

Vi bor hos familjen Echher, i byn Mezzana i Val di Soledalen (solens dal), på ett mo­dernt hotell som erbjuder såväl bastu som badtunna.

Deras kök garanterar att vi får såväl fru­kost som middag, förrätt, varmrätt och dessert, alltid minst ett par alternativ till varje att välja på.

Middagarna brukar åtföljas av socialt umgänge där det förekommer både sällskapsspel och berättelser om dagens upplevelser.

Efter skön sömn och frukost är du redo att ta skidbussen som avgår från kl 8 utanför hotellet och endast 5 minuters resa och du är vid kabinbanan.

Ända till kl. 17 kan du färdas mellan hotell och skidanläggningen.

Givetvis finns den utrustning du behöver att hyra eller köpa i byn eller vid skid­om­rådet.

Skidboxar finns att hyra om du ej vill ta med utrustningen tillbaka till hotellet.


Passo del Tonnale heter en glaciär som vi brukar göra en dagsutflykt till med den egna bussen, en både miljö och skid­upp­levelse.

Denna utflykt är frivillig men brukar locka de flesta.


En liten after ski i backen är också något vi har på repertoaren.


Väl mött i bussen och pisten 2018!


Reseprogram:

Dag 1/2
Vi börjar resan tidigt på morgonen i Öre­bro och beger oss söderut efter lastning av både bagage och oss själva. Vi färjar mellan Helsingborg–Helsingör samt Rödby–Puttgarden. Under hela resan sker relativt täta stopp för att äta och sträcka på benen – resan skall vara behaglig. När vi kommit en bit in i Tyskland slår vi oss till ro i bussen för natten.
Efter ett frukoststopp kommer vi så småningom till Österrike och slutligen Italien. Beroende på hur trafiken flutit, anländer bussen till Mezzana någon gång från lunch till tidigt på kvällen dag två.
På vårt hotell väntar en god middag och när ni är redo, en skön säng.

Dag 3–7
Dagarna inleds med en härlig frukostbuffé. Var och en väljer själv när man vill börja dagen och ge sig iväg, då vi utnyttjar den fria skid­bussen som avgår utanför hotellet och tar oss de 5 minuter som det tar till bergbanan, liksom hem igen på efter­mid­dagen. Det ger var och en större frihet att fritt planera sina dagar, allt efter väder och humör! Måndag, tisdag eller onsdag kommer vi att åka med vår buss till Tonale, beroende på hur vädret ser ut och tillräckligt intresse finns.

Vill man ha en vilodag kan man ta gratiståget ned till Trtento. Efter skidåkningen och före den gemen­sam­ma middagen brukar vi träffas i hotellbaren. En del passar på att ta en pro­menad på byn och fynda i någon av butik­erna.

Dag 8/9/10
Hela dagen i skidbacken och därefter åter­vänder vi för att packa väskan och äta en god middag innan vi bordar bussen. Det blir en bättre resa då köerna är färre i ock med att vi är 12 timmar före ”alla andra”. Vi anländer hemorten runt midnatt lördag/söndag varvid vi har hela dagen att vila upp oss på innan ar­bets­dagen åter börjar på måndagen, efter en fantastisk vecka.


Info@ammebergsresor.se

Priser 2019

Pris/person i dubbelrum:
7.950,- Del i dubbelrum

6.390,- Barn i extrabädd *3-9 år  

7.170,- Barn i extrabädd* 10-14 år
1.095,- Enkelrumstillägg

  325,- Avbest.skydd
        Liftkort, Se nedan.

Sista bokningsdag: Snarast, så länge plats finns!

VALUTA: 1 EUR = 10,- SEK
Reservation för valutaändring.Bokning resa:

Reseinformation

I priset ingår:
Grundpriset inkluderar resa i modern helturistbuss, färja ToR, del i dubbelrum med dusch/wc, 6 frukostbufféer samt 7 middagar, som består av salladsbuffé och 3-rätters middag, där var och en väljer från dag till dag mellan alternativen. Kaffe/Thé/Choklad i bussen under transporterna.


Detta ingår ej:
Mat på ner- & hemresa, luncher, dricka till maten, liftkort.


Avbeställningsskydd/pers: 325 kr (OBS! Kolla er hemförsäkring)

Liftkort Superskirama Dolomiti 2017:
OBS! Foto till samtliga liftkort krävs, går bra att visa upp passet!. Liftkorten kan beställas ihop med resan varvid leverans sker vid ankomst till hotellet.


Resevillkor: Särskilda resevillkor gäller.

För mer information:
www.skirama.it
www.valdisole.net
www.hoteleccher.itKlicka på bilden och bläddra. Besök sedan 19/10 2018:
html visitor counter script
html visitor counter script