Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Tokyo, Kyoto, Hiroshima

I körsbärsblomstid

20/3 2021
Avresa 1/3 2015

Japan är ett fascinerande land som vi känner ganska bra - tror vi! På denna resa skall vi titta närmare på de kända sevärdheterna men också på lite mer okända. Programmet är preliminärt så har ni önskemål kan det kanske tas hänsyn till.
Vi åker när det är som vackrast - när körs­bärs­blom­morna blommar. Sätt upp Dig på intresse­listan.


DAG 1.

Avresa från Arlanda till Tokyo.

DAG 2.

Vi landar på förmiddagen varefter vi tar oss till hotellet för avlämnande av bagaget. Det är sedan dags för en första till på denna världsstad med Odaiba Bay area, Tokyo Metropolitan Gover­ment building och Asakusa kannon temple. Med Yu­rika­mome monoral har vi en enastående utsikt över Tokyos skyline. Vi bör också hinna med par­k­en vid det kejserliga palatset.

DAG 3.
Frukost. Idag tar vi tunnelbana och spårvagn till några av Tokyos vackraste parker under körs­bärs­blom­mornas blomningstid. Vi rör oss i genuin ja­pansk miljö, långt från det turistiska. Vi åker tillsammans med barn på väg till skolan och mor/farmödrar på väg till marknaden, vi upp­lever det alldagliga livet. Dagen avslutas vid Asuka­ya­ma-parken som anses vara den vackraste.

DAG 4.
Frukost. En dagsutflykt till Kamakura, en gång Ja­pans huvudstad, för att ta monorailen genom en vacker dalgång, uppför berget och med några byten når vi Japans näst största stad, Yokohama.

DAG 5.

Vi lämnar Tokyo, åker till Kanasawa för att besöka Nomura House, ett gammalt samuraj-hus med tillhörande trädgård. Vi fortsätter till en av Japans tre vackraste parker, Kenroku-en.


DAG 6.
Frukost. Idag fortsätter vi genom ett omväxlande landskap till den gamla kejsarstaden Kyoto. Efter incheckning på hotellet beger vi oss ut på en stadsrundtur med bl.a. besök vid det impone­ran­de Ninja-slottet byggt av Shogunen Tokugawa år 1543. Vi skall också besöka en vacker bambu-skog.

DAG 7.

Frukost. Idag skall vi ta oss uppför Kyoto-berget för att beundra den vidunderliga utsikten samt se Japans största sjö, Biwa-sjön. Åter till Kyoto.

DAG 8.
Frukost. Med snabbtåg beger vi oss till Hiro­shi­ma. Efter incheckning beger vi oss till atom­bombs­muséet i fredsparken för en stunds efter­tanke. Det är idag svårt att se att denna stad blev helt jämnad med marken kl 08:15 den 6/8 1945. Vi fortsätter till  Miyajima med den be­röm­da röda torli-porten ute i havet, betraktad som en av japans tre största skönhetsupplevelser och med på Unescos världs­arvs­lista.

DAG 9.
Frukost. Idag gör vi en dagsutflykt till Nagasaki, platsen där den andra atombomben släpptes.

DAG 10.
Frukost och sedan tar vi oss tillbaka till Tokyo för en sista att innan hemresan.


DAG 11.

Vi lämnar hotellet tidigt för att ta oss till flygplatsen. Redan samma kväll landar vi på Ar­lan­da efter en otrolig resa i solens rike under körs­bärs­trä­dens blomningstid.

INGÅR: Flyg enligt program. Tågresor enligt program. Busstransporter. Inkvarte­ring i dekanasawa, 2xKyoto, 2xl i dubbelrum med bad, toalett. 3xTokyo, 1xKanasawa, 2xHiroshima, 1xTokyo   Måltider: Under atlantflygningarna in­går måltider. Dessutom serveras  9xFrukost,  Lokala skatter, Avreseskatt, Alla flyg­platsskatter, ca 3900,-. Svensk färdledning. Dricks: Allt som vi gör tillsammans (ca 650,-/person).


PRIS
ca Del i dubbelrum
 ca Enkelrumstillägg.
 
INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Snarast intresseanmälan.

Reseledare: Per Lind + lokalguider
Valutakursen är beräknar på 1 JPY = 0,09 SEK.

bokning@ammebergsresor.se

Besök sedan 5/7 2019: