Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Märklin-dagarna 2023
Avresa 14/9 2023 - 5 dagar

Märklin-Tage, en stor fest för alla modellrallare, hålls vart annat år i Märklins hemstad, Göppingen i Schwarzwald. Nästa gång är det 2023 i mitten av september. Förutom att ha öppet hus i fabriken finns ett fantastiskt museum med föremål från hela produktionen under mer än 150 år. Dessutom brukar det finnas en del fullskala-lok på stationen. Ett stort folknöje.
Märklin har införlivat Trix med likströms­modeller i H0 som N och LGB med stora trädgårdsmodeller så det finns något för alla.

För ev. medföljande som inte direkt är intresserad av tåg finns även plåtleksaker ur Märklins långa produktion i muséet.


DAG 1. Hemorten-Hamburg
Vi tar tåget från hemstationen till Köpenhamn där vi byter till tåg mot Hamburg. Vi bor på hotell ”rakt över gatan” från stationen. Man sover bättre om sängen står still. Övernattning.

DAG 2. Hamburg-Stuttgart
Frukost. Med ICE snabbtåg åker vi direkt till Stuttgart och kommer fram tidig eftermiddag. Vi börjar med ett besök på N-skalejärnvägen ”Stellwerk S”, ett otroligt verk av en ensam man. https://www.miniaturweltenstuttgart.de/
Vi checkar in på hotellet för 2 nätter. På kvällen kan vi åka på det stora spårvägsnätet. Övernattning.

DAG 3. Stuttgart
Frukost. Med pendeltåg tar vi oss till Göppingen och tillbringar hela dagen där. Fabriks- och museibesök samt något intressant på stationen.

DAG 4. Stuttgart-Hamburg
Frukost. Med ICE tar vi oss åter till Hamburg. Vi börjar med ett besök på Hamburgs största turistattraktion, alla kategorier - Miniatur Wunderland, MiLuWa, där Sydamerika är öppnat. Har Du varit där tidigare? Lugn, det är massor av nytt förutom Sydamerika - Italien med Venedig, Vesuvius mm. Övernattning.

DAG 5. Hamburg-Hemorten
Frukost. Vi går rakt över gatan till stationen, åker till Köpenhamn för byte till tåget mot Sverige och hemorten.


https://www.miniaturweltenstuttgart.de/

https://www.miniatur-wunderland.de/

INGÅR: Tågresor Hemstation-Hamburg, Hamburg-Stuttgart, Stuttgart-Göppingen, Stuttgart-Hamburg, Hamburg-Hemstation. Lokaltrafikbiljetter Stuttgart, Hamburg. Entré: Stuttgart Miniaturwelten Stellwerk S, MiLuWa Hamburg. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHamburg, 2xStuttgart, 1xHamburg. Måltider: 4xFrukost. Lokala skatter, Svensk färdledning.
PRIS
 9.995,- Del i dubbelrum
 3.200,- Enkelrumstillägg
 
- 290,- RABATT 60 år fyllda avresedagen

 - 725,- RABATT ej fyllda 28 år avresedagen
 
INGÅR EJ: Övriga måltider, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 11,50 SEK.

bokning@ammebergsresor.se

 INSTÄLLD

web counter