Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se Info@ammebergsresor.se


I PRISET INGÅR: 1. Del i dubbelrum, 2. Flyg: Arlanda-Newark-Denver, San Francisco-Arlanda.
3. Mini­buss: San Francisco ToR. 4. Stads­rundtur i  Denver, San Francisco, Los Angeles. 5. Entréer: Yosemite, Universal Studios, Grand Canyon, Queen Mary, Hearst Castle. 6. Ho­tell: 1xDenver, 1xTåg (sittplats), 4xSan Francisco, 1xFish Camp, 2xLos Angeles, 1xLas Vegas, 2xFlagstaff, 1xPhoenix, 1xLong Beach, 1xSan Simeon, 1xMonterey. 7. Mål­tider: 14xFrukost, 2xMiddag, Flygmat på Atlant­flyg­ning­arna. 8. All dricks för det vi gör till­sam­mans, ca 2000,- SEK/person. 9. Visum­avgift (ESTA). 10. Reseledare.

INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, privata utgifter.

Möjlighet till förlängning eller förkortning. Kanske ett släktbesök? Du betalar bara de faktiska kost­nad­er­na, ingen extra avgift till oss.
PRIS
Ca 52 995,- Del i dubbelrum dag 1-18.
Ca 16 875,- Enkelrumstillägg
Ca  2 875,- TILLÄGG TÅG 2-bädds sovkupé inkl.
            2xLunch, 1xMiddag.  

Ca  -4 320,-
RABATT om 3 i rummet/person
Ca  -6 225,- RABATT om 4 i rummet/person

Ca   - 400,- Om Du INTE vill åka till Alcatraz.
Ca  - 1200,- om Du INTE vill följa med till
           Universal Studios.

Valutakursen är räknad på 8,80/USD.


USA - Go West

Denver, Tåg genom Klippiga bergen
San Francisco, Yosemite, Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Sedona, Phoenix, Kustvägen, San Simeon, Monterey
18 dagar Avresa 20/10 2021
16 dagar Avresa 22/10 2021


Det finns många arrangörer av resor till USA så det kan vara svårt att välja och har man aldrig varit där så är det svårt att veta vad man vill se. Dom flesta arrangörer fly­g­er väldigt mycket - bekvämt och tids­be­s­parande kan tyckas men tidiga morg­nar, långa tran­sporter till/från flygplatserna, trånga flygplan, säkerhetskontroller  och stress är nackdelarna. Sveriges största arran­gör har en kust-till-kust-resa som kostar nästan som vår men där ingår inte lika mycket: Kustvägen i Kalifornien missar man liksom Yosmite nationalpark och mycket annat. I vårt pris ingår alla entréer, utflykter och dricks (ca 2000,-/person) på det som vi gör till­sammans. Frukost varje morgon och en hel del luncher och middagar ingår. Vi åker en del tåg vilket är avstressande, äter gott om­bord och ser landskapet  som dom andra flyger över förändra sig. Boka snarast, vi tar max 12 personer för att få det lite mindre grupp-aktigt.
Det finns möjlighet att ansluta i San Francisco om man har ont om tid.


DAG 1. Ti 16/10 2018 Hemorten-Denver
Avresa med flyg från Arlanda via Newark till Denver i Colorado. Transfer till vårt centrala hotell. Efter incheckning beger vi oss ut på en liten stadspromenad där vi bl.a. ser Capito­leum, minst lika vacker som den i Wash­ing­ton D.C, och domstolsbyggnaden, känd från Perry Masons TV-deckare från 1960-talet.


DAG 2. On 17/10 2018. Denver-Tåg
Tidig frukost varefter vi beger oss till järnvägsstati­on­en för en av resans höjdpunkter - tågresan genom Klip­piga Bergen och Sierra Nevada. I sakta mak åker vi upp i de vackra bergen och förundras över utsikten. Så småningom följer vi den lilla bäck som senare skall bli en av USA’s mäktigaste flod - Colo­radofloden. Det här är det verkliga ”Vilda Västern” och det är inte svårt att föreställa sig en indian på häst uppe på en klippkant.

DAG 3. To 18/10 2018.  Tåg-San Francisco
Frukost medan den mäktiga Nevada-öknen kommer mot sitt slut. Vi glider in i spelstaden Reno som ligger på gränsen till nästa vackra berg - Sierra Nevada. Det var här som guldruschen startade 1848 och flera invandrare som sökte lyckan i Kalifornien omkom då de skulle passera de mäktiga bergen. Först i slutet av 1800-talet kunde man åka tåg genom det dramati­ska landskapet. Vi passerar Kaliforniens huv­ud­stad - Sacra­mento - och är snart framme i San Francisco.

DAG 4. Fr 19/10 2018. San Francisco

Frukost. Under hela vistelsen ingår biljetter på lokaltrafiken (cablecars, spårvagnar, bussar) så vi kan åka så mycket vi vill. En enkel resa på cablecars kostar annars $7 per enkelbiljett. Med spårvagn tar vi oss till det kända Fishermans Wharf. Här byter vi till Cable­car för att åka upp till den berömda blomster­gatan. Eftermiddagen fri.

DAG 5. Lö 20/10 2018. San Francisco
Frukost. Hela dagen fri för egna strövtåg i denna fantastiska stad som vi känner igen från otaliga filmer. För intresserade arrangeras en tur till den ökända fängelseön Alcatraz. Denna tur måste bokas i samband med resans bokning då det är timslånga köer om man köper biljetten själv på piren. Eftermiddagen fri.

DAG 6. Sö 21/10 2018. San Francisco
Frukost. Idag tar vi del 2 av rundturen med vår buss. Vi ser Sälklipporna, åker över Golden Gate-bron och stannar så vi får en fantastisk vy med bron i för­grunden och staden i bakgrunden, den mest kända vyn men som andra rundturer inte besöker. Sedan bär det av upp på Twin Peaks där vi beundrar utsikten över staden. Middag,

DAG 7. Må 22/10 2018. San Francisco-Fish Camp
Frukost. Vi lämnar San Francisco för att åka mot en av USA’s vackraste nationalparker - Yosemite. Vi kom­- mer att få se vyer vi inte trodde var sanna. Här uppe finns också de stora jätte-träden. I Muirwood, utanför San Francisco finns höga träd men dessa i Yosemite är betydligt grövre, och det vill inte säga lite. Vi övernattar alldeles utanför nationalparken.

DAG 8. Ti 23/10 2018. Fish Camp-Los Angeles
Frukost. Vi lämnar de vackra bergen och åker mot låglandet. Tidig eftermiddag anländer vi till Los Angeles   och  vårt  motel  i Hollywood.   Eftermiddag­en fri.

DAG 9. On 24/10 2018. Los Angeles
Frukost. Promenad till de omtalade hand- och  fot­av­trycken av berömda filmstjärnor vid Manns Chinese Theatre. Vi fort­sätter se­d­an till Universal Studios där vi får en inblick i filmens konst. Massor av shower att titta på och förundras över hur dom ”fixar det”.


DAG 10. To 25/10 2018. Los Angeles-Las Vegas
Frukost. Vi lämnar L.A. och åker mot Nevada-öknen för att komma till spelstaden Las Vegas. Här bor vi centralt på Strippen där alla stora kända hotell finns. Hela stan är en stor show med den ena attraktionen som överglänser den andra. Vi skall på kvällen ge oss ut på en liten rundtur där vi ser några av dessa.

DAG 11. Fr 26/10 1 2018. Las Vegas-Flagstaff
Frukost. Vi lämnar spelstaden och åker mot öster. Vid lunch-tid är vi inne på en del av gamla sägen­om­spunna  Route 66.  Vi  stannar i den genu­ina  gruvstaden Oat­men på vår väg mot Flagstaff, där vi skall bo i 2 nätter.

DAG 12. Lö 27/10 2018. Flagstaff
Frukost. Med vår buss besöker vi indianland. I Sunset Crater testades månlandaren, i Wupatki ser vi indian­bostäder inhuggna i berget varefter det ståtliga Grand Canyon besöks. Vi försöker få en överblick av den fantastiska canyonen. Detta är indianland så vi kommer säkert att se en och annan indian, även om dom inte ser ut som på film. Åter till Flagstaff.

DAG 13. Sö 28/10 2018. Flagstaff-Phoenix
Frukost. Idag blir det ännu en fantastisk dag. Vi börjar med ett besök i Sedona där vi kan inhandla indian­-smycken av god kvalité till hyfsat pris. Vi ser också vackra klippor i brun sandsten som påminner om stora sockertoppar. Montezuma Castle, en 1000 år gammal indianstad inhuggen i bergsklippan ser vi också. Några mil före Phoenix sänker sig vägen och då dyker dom första ”riktiga” Sauguari-kaktusarna upp. En otrolig syn. Snart är vi i Phoenix för övernatt­ning. Middag serveras på det ökända ”boskapstjuvarnas näste” med en fantastisk vy över staden.

DAG 14. Må 29/10 2018. Phoenix-Long Beach
Frukost. Vi lämnar Phoenix för en resa genom öknen till havet. ”Snart” är vi vid Los Angeles stadsgräns men vi har fortfarande 160 km kvar till andra änden av staden, vid havet och Long Beach. Vi skall bo på en gammal amerika-ångare, Queen Mary. En otrolig känsla, trots att båten ligger fast förankrad. Efter incheckning gör vi en rundtur på båten och får se allt från maskinrum till Bryggan och där vi får veta mer om båtens historia som lyxångare i Titanic-klass till trupptransportfartyg.

DAG 15. Ti 30/10 2018. Long Beach-San Simeon
Frukost. Vi kör en liten stadsrundtur i Los Angeles där vi bl.a. ser oljefält, den berömda shoppinggatan Rodeo Drive och de berömda Tarpits - oljekällor där för­his­tor­iska djur gick för att dricka vatten men fastnade i oljan vilket givit området en av världens mest fantastiska fynd av förhistoriska skelett. Så fortsätter vi till Santa Monica där vi stannar vid piren för ett besök, kanske doppar fötterna i Stilla Havet?  Därefter åker vi utefter den berömda Baywatch-stranden på vår väg norrut. Vi följer kusten på den berömda Highway 1 och över­nat­tar vid havet i San Simeon.

DAG 16. On 31/10 2018. San Simeon-Monterey
Frukost. Dagen börjar med ett besök i Hearst Castle, tidningskungen Ran­dolph Hearst’s skapelse där många av 20-talets kändisar gästade anlägg­ningen. Vi fortsätter sedan upp efter kusten på den ringlande kustvägen mot Carmel, känd som Clint Eastwoods hemstad och ut på den oerhört vackra 17th mile drive.  Övernatt­ning söder om San Francisco.


DAG 17. To 1/11 2018. Monterey--Flyg
Frukost. Avresa till San Fran­cisco  och flygplatsen innan det bär vidare med flyg mot Skandinavien.

DAG 18. Fr 2/11 2018. Flyg-Hem
Vi landar och sedan återstår bara hemresan, plus en massa min­nen.

SITTPLATS
Bekväma fåtöljer ingår i grundpriset. Långt avstånd så man kan sträcka ut sig. stöd för vaderna. Eluttag 110v. Bra utsikt då man ser åt bägge håll.

2-BÄDDSKUPÉ
På dagen 2 fåtöljer mitt emot varandra. På natten bäddas till våningssäng. Något liten. Fönster på ena sidan vilket begränsar ut­sikten. I nedervåningen finns dusch/WC. I priset ingår helpension.

2-BÄDDSKUPÉ LYX
På dagen soffa och 1 fåtölj mitt emot varandra. På natten bäddas till våningssäng. Trång Dusch och WC i hytten. Fönster på ena sidan vilket begrän­sar utsikten. I priset ingår helpension.

PÅ TÅGET: Besök sedan 6/7 2019: