Hurtigruten


Senast uppdaterad:   2024-05-13
Till innehåll
Hurtigrutten
med Oslo, Hardangervidda, Bergen, Trondheim
6 dagar - Avresa 19/5 2025
Senast uppdaterad:
2024-05-13
Antal besök: Visit counter For Websites
FAKTA
---------------------------------------
INGÅR:
Tågresor Hemorten-Oslo-Bergen, Trondheim-Dovrebanen-Oslo-Hemorten. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett: 1xOslo, 1xBergen, 2xBåt (utsides mn begränsad sikt*), 1xTrondheim. Måltider: 5xFrukost, 1xLunch, 2xMiddag, Lokala skatter, Alla utflykter och entréer enl. program.

PRIS: (2023)
12 955,- Del i dubbelrum/hytt begr. Sikt*
.5 455,- Enkelrum/hytt-tillägg utsides*
..-265,- Rabatt över 60 år fyllda
Lämna gärna intresseanmälan.

INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, privata utgifter. Avbeställningsskydd.ANMÄLNING: Omgående.
Reseledare: Per Lind Valutakursen är beräknad på 1 NOK = 1,05 SEK.

* = Del i hytt med begränsad utsikt:Fönster finns med utsikten skyms av livbåt och ger mycket begränsad, eller ingen sikt alls.
Rederiet kan ge hytt med fönster utan kostnad om dom har överskott på fönsterhytter men det är inget vi kan påverka. Vill man vara säker på att få hytt med full utsikt kan denna bokas mot tillägg.

Norge tillhör de vackraste länderna i världen - och det är vår granne! Vi har tur som slipper åka jorden runt för att få uppleva allt det vackra som har sin motsvarighet i Nya Zeeland.Vi åker tåg och båt för att komma naturen nära, en otrolig upp­levelse med blandning av storstad och gigantiska vidder, berg och hav.Hurtigrutten är som en linjebuss, kör mellan bryggorna och lämnar/ hämtar gods och passa­gerare. En livsnerv för de som bor utefter den norska kusten. Idag kan även vi turister följa med, antingen hela resan Bergen-Kirkenes på 7 dagar eller en del. Vi har valt en 2-nättersresa mellan Bergen och Trondheim med en heldag ombord.

DAG 1. Hemorten-Oslo
Vi lämnar hemorten för att stiga på tåget vilket för oss genom det vackra värmländska och norska land­skapet.  Efter ankomst till Oslo checkar vi in på hotellet varefter det blir en liten stadsrundtur till fots och med spårvagn, förbi slottet, upp på Holmenkollen för att beundra utsikten över staden och avslut på  Bryggen.

DAG 2. Oslo-Bergen
Frukost. Vi bordar Bergen-tåget vilket för oss upp i bergen, över den vilda Hardangervidda där det fortfarande bör vara snö och is. Vi lämnade sommaren i Oslo, åker över ett fascinerande vinterlandskap med sjöar täckta av tjock is som bör­jat gå in i smältande vår. Till Bergen an­kom­mer vi tidig eftermiddag. Efter incheckning på hotellet beger vi oss ut på en liten stads­promenad genom fiskstånden på Bryggen där vi förundras över alla säregna fiskar vi ser. Vi ser också de vackra handelshusen från 1600-talets Hansa-period. Kanske äter vi middag i saluhallen?

DAG 3. Bergen-Hurtigruten
Frukost. Vi börjar med en promenad genom de vackra kvarteren till Flöjel-banan som för oss upp till utsiktsplatsen där hela Bergen ligger för våra fötter. Därefter fri eftermiddag.Tidig kväll åker vi ned till Hurtigrute-terminalen för ombordstigning. I grundpriset ingår utsides del i 2-bäddshytt med mycket begränsad utsikt. Man kan köpa till hel utsikt. Efter att vi fått våra hytter äter vi smörgåsbord med typiska norska rätter. 22:30 avgår båten och vi njuter av utfarten från Bergen innan det är dags att sova.

DAG 4. Hurtigruten
Frukost, lunch och middag. Vi angör flera ham­nar och ser hur dessa lever upp när båten kommer. Vi går mellan smala bergspassager och breda fjärdar. En otrolig upplevelse. I den lilla staden Ålesund får vi 3 tim­mar varvid vi hinner gå iland. För de som är intresserade följer ni med reseledaren på en liten promenad. På kvällen serveras 3-rätters a-la-carte-middag.­

DAG 5. Hurtigruten-Trondheim
Frukost ombord innan vi vid på förmiddagen lämnar båten för att med taxi ta oss till vårt centrala hotell för att lämna av bagaget. Vår lokal­guide tar oss med på en promenad i denna vackra kuststad. Avslutning vid det norska kunga­husets kröningskyrka, Nidarås­domen. Vi ser också den ombesjung-na Nid­älven innan vi når spårvägen som tar oss upp bland bergen till för­ort­erna. I

DAG 6. Trondheim-Hem
Frukost. Vi promenerar till stationen för resan mot hemorten. Dagen börjar med den mycket vackra och stundtals dramatiska banan till Storlien, där vi når Sverige.
Via Östersund och Sundsvall kommer vi söderut och hemorten når vi på kvällen efter en resa med otroliga vyer.

Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro  * 0582-51090 *  070-582 22 29  * 0583-343 90  *  info@ammebergsresor.se
Tillbaka till innehåll