skidorv6


Senast uppdaterad:   2024-05-13
Till innehåll
Skidåkning i Val di Sole
Madonna da Campilio ett namn som förpliktigar ...
9 dagar - Avresa 31/1 2025
Senast uppdaterad:
2024-05-13
Antal besök: Visit counter For Websites
Liftkort Superskirama Dolomiti 2024:
OBS! Fotolegitimation till samtliga liftkort krävs, går bra att visa upp passet om någon skulle fråga efter ID. Det krävs också försäkring gentemot tredje part, vilken oftast ingår i hemförsäkringen.
För köp av liftkort finns 3 alternativ:

  • Liftkorten kan beställas ihop med resan varvid leverans sker under ankomstdagens middag. Lite billigare än att köpa i liftkorts-kassan. Superskirama innehåller Peijo och Tonale.

  • Liftkort kan beställas via Val di Soles hemsida. Priserna ändras hela tiden och desto fler som bokar desto högre pris. Betalas på webben. Man får själv hämta ut liftkorten i liftkortskön.
    Vad vi erfarit ingår Peijo men inte Tonale.

  • Liftkortskassan vid Daolasa liftstation.

  • SUNDAY RULE: För 2-6 dagars liftkort som köps på nätet eller i liftstationskassan tillkommer en avgift om 10€ för vuxna, 7€ för juniorer och 5€ för barn om kortet skall gälla en söndag. Bokar man via oss bortfaller denna kostnad.

Oavsett var man beställer liftkort tillkommer en deponeringsavgift som man återfår när liftkortet återlämnas i dalstationens kassa efter sista åket. (2023 5€). Denna avgift INGÅR i våra liftkortspriser.
FAKTA
---------------------------------------
I priset ingår:
Grundpriset inkluderar resa i modern helturistbuss, färja ToR, del i dubbelrum med dusch/wc, 6 frukostbufféer samt 1 enklare lunch ankomstdagen och 7 middagar, som består av salladsbuffé och 3-rätters middag, där var och en väljer från dag till dag mellan 3-4 alternativ. Kaffe/Thé/Choklad och lite tilltugg gratis i bussen under transporterna.
Detta ingår ej:
Mat på ner- & hemresa, luncher, dricka till maten, liftkort.
PRIS 2024
10.700,- Del i dubbelrum
.9.995,- Del i 3/4-bäddsrum, per person Vuxen
.........i enkel våningssäng.
.1.820,- Enkelrumstillägg
0-7 år, del i flerbäddsrum med 2 vuxna:
.4.350,- *Första barnet i extrabädd
.8.600,- *Andra barnet i extrabädd
7-16 år, del i flerbäddsrum med 1-2 vuxna:
.9.700,- **Barn i extrabädd

..Barn = Född efter 30/4 2015
Ungdom = Född efter 30/4 2007

INGÅR EJ:
Övriga måltider, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
Lämna gärna intresseanmälan.
Reseledare: Per Lind, Per Hildor
Valutakursen är beräknad på 1 EUR = 11,50 SEK.
Räkna med ett valutatillägg som vi hoppas inte skall behövas tas ut.
Debiteras någon vecka innan avresa om det måste tas ut och bara på den del som betalas i EUR.

… likaså vår skidresa.14 år har resmålet varit lika populärt. De underbara pisterna, det otroligt stora utbudet av restauranger är dock desamma.
Med toppar upp mot 3000m och pist­längder på 5 km erbjuds åkning för alla, såväl i röda, blåa som i svarta pister.

Resans mål når vi i en modern turistbuss där vi bjuder på kaffe, the och choklad och en liten kaka. Paus för måltider och bensträckning gör vi regelbundet och däremellan synar vi en hel del vackra vyer på vår färd genom alp­miljön.
Vi återvänder till Malé och det fantastiska Hotel Henriette som drivs av den omtänksamma familjen Marinelli. Malé är större än Mezzana, där vi bodde tidigare, och har mer att er- bjuda. Ett mo­dernt hotell som erbjuder spa-avdelning med bastu och bassäng.
Deras kök garanterar att vi får såväl fru­kost som middag, förrätt, varmrätt och dessert, alltid minst ett par alternativ att välja på. Vid 17-tiden varje dag finns ”After ski” med lite tilltugg, korv- ost- och grappa-avsmakning. Några dagar även musikunderhållning.
Middagarna brukar åtföljas av socialt umgänge där det förekommer både sällskapsspel och berättelser om dagens upplevelser i den välkomnande lobbyn.
Efter skön sömn och frukost är du redo att ta skidbussen som avgår från kl 8 precis utanför hotellet och endast efter 12 minuters resa är du vid kabinbanan i Daolasa.Linjebussen kör 3 turer på morgonen och hotellbussen skytteltrafik. Dessutom finns tåget.
Givetvis finns den utrustning du behöver att hyra eller köpa i byn eller vid skid­om­rådet.
Skidboxar finns att hyra om du ej vill ta med utrustningen tillbaka till hotellet.I hotellets skidrum finns uppvärmda pjäxställ.

Passo del Tonnale heter en glaciär som vi brukar göra en dagsutflykt till med den egna bussen, en både miljö- och skid­upp­levelse.
Denna utflykt är gratis och lockar de flesta att följa med.
Väl mött i bussen och pisten 2024!

Dag 1/2
Vi börjar resan på morgonen i Örebro och beger oss söderut efter lastning av både bagage och oss själva. Vi tar färjan mellan Helsingborg–Hel­singör samt Rödby–Puttgarden. Under hela resan sker relativt täta stopp för att äta och sträcka på benen – resan skall vara behaglig. När vi kommit en bit in i Tyskland slår vi oss till ro i bussen för natten. Efter ett frukost-stopp kommer vi så småningom till Österrike och slutligen Italien. Beroende på hur trafiken flutit, anländer bussen till Malé någon gång runt lunch dag två. På vårt hotell väntar en enklare välkomstlunch varefter man kan utforska byn, ta ett dopp i den inbjudande bassängen, bada bastu eller badtunna och invänta en god middag - och när vi är redo, en skön säng.

Dag 3–7
Dagarna inleds med en härlig frukostbuffé. Var och en väljer själv när man vill börja dagen och ge sig iväg, då vi utnyttjar den fria skid­bussen.
Hotellet har två 28-personersbussar som kör skytteltrafik till Daolasas liftstation och som avgår precis utanför hotellentrén. Dessutom finns skidbussen, vid gamla stationen precis nedanför hotellet, som på 12 minuter tar oss till Daolasas stora liftstation. Det ger var och en större frihet att fritt planera sina dagar, allt efter väder och humör! Tisdag, onsdag eller torsdag kommer vi att med vår buss åka till Tonale och till Peio, med pister över 3000 m.ö.h., beroende på hur vädret ser ut och om tillräckligt intresse finns. (Gratis). Efter skidåkningen och före den gemen­sam­ma middagen brukar vi träffas i hotellobbyn för att smaka på något gott, lyssna på musik och umgås. En del passar på att ta en pro­menad på byn och fynda i någon av butik­erna i den vackra, lilla, stadskärnan.

Dag 8/9/10
Hela fredagen i skidbacken och därefter åter­vänder vi för att packa väskan och äta en god middag innan vi bordar bussen. De som varit med tidigare tycker att det blir en bättre resa då köerna är färre i ock med att vi är 12 timmar före ”alla andra”. Dessutom är vi trötta efter dagens skidåkning och somnar snart. Vi anländer hemorten runt midnatt lördag/söndag varvid vi har hela dagen att vila upp oss på innan ar­bets­dagen åter börjar på måndagen, efter en fantastisk vecka.

Hotellet:
Hotellet har enkelrum, dubbelrum och familjerum. Alla med dusch/wc. Familjerummen har 4 bäddar varav 2 är en stor dubbelsäng och 2 enkel våningssäng. Det går att bo 4 vuxna i rummet men det är inte bekvämt. Prisreduceringen är inte så stor för vuxna så det är bättre att ta 2 dubbelrum.

Området i siffror:
6 hela skiddagar i ett fantastiskt system.
Skidområdet: 1884-3100 m.ö.h,
Pister totalt: 41 st. (11 blå,  24 röda, 6 svarta).
Liftar: 30 st / 32.000 pers/time. 7 Släpliftar, 20 Sittliftar, 3 Kabinliftar.

PENGAR I BACKEN:
Kortbetalningar fungerar i liftstationens kassa samt på ett fåtal restauranger i backarna, mest på grund av dålig mottagning. Kontanter fungerar överallt.

Resevillkor: Särskilda resevillkor gäller.
För mer information:
www.skirama.it
https://www.ski.it/en/purchase-lift-passes
www.valdisole.net
https://www.skirama.it/en/superskirama-skipass-prices
Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro  * 0582-51090 *  070-582 22 29  * 0583-343 90  *  info@ammebergsresor.se
Tillbaka till innehåll