portofino


Senast uppdaterad:   2024-05-13
Till innehåll
Tågluffa bekvämt till Italienska Rivieran, Portofino, Cinque Terre
9 dagar - Avresa 19/8 2024  -  NYTT DATUM!
Senast uppdaterad:
2024-05-13
Antal besök: Visit counter For Websites
FAKTA
---------------------------------------
INGÅR:
Tågresor enligt program: 1 klass. (2 klass på lokaltågen). Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad/dusch, toalett: 1xHamburg, 1xFreiburg, 4xLa Spezia, 1xVerona, 1xHamburg.  Måltider: 8xFrukost, 1xLunch med vinprovning. Svensk färdledning. Lokaltrafikbiljetter. Kartmaterial.
PRIS
17.995,- Del i dubbelrum
.4.815,- Enkelrumstillägg.
RABATT:
-.550,- Rabatt Interrailbiljett vid fyllda
........60 år avresedagen

INGÅR EJ:
Övriga måltider, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
Lämna gärna intresseanmälan.
Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknad på 1 EUR = 11,50 SEK.


Ladda ned rese-
programmet:
Möt sensommaren på Italienska Rivieran i ett av de vackraste områdena, Ligurien, mellan Genua och Pisa. Vi tågluffar till Italien och gör sedan dagsutflykter i detta vackra område som vi delvis känner igen från den populära TV-serien "Hotel Portofino". Resan är lite för lång för att göras på 1 dag från Hamburg så vi stannar i den vackra staden Freiburg på nedresan och i Romeo och Julias Verona på hemresan. Tack vare tågresan sparar vi mycket tid mot att åka buss, dessutom är tåget bekvämt och man kan röra sig. Kanske en tur till restaurangvagnen? En tågluff som på gamla tiden, men med bekväma hotell.

DAG 1. Hemorten-Hamburg
Vi lämnar hemorten från närmaste järnvägsstation för färd mot Köpenhamn där det blir en paus för att säkra anslutningen mot Hamburg. Vi passerar författaren H.C. Andersens hemstad, Odense, och vid Regensburg åker vi över den berömda viadukten som för oss över Kiel-kanalen. Till Hamburg ankommer vi vid 19-tiden för övernattning.

DAG 2. Hamburg-Freiburg im Breisgau
Frukost. Med snabba tåg åker vi söderut mot Frankfurt och Karlsruhe. Sträckan är densamma för de flesta tågresorna men åker man buss är det också samma sträcka fast med betydligt tråkigare utsikt och med mycket längre tid i bussen än med tåget. Man kan givetvis flyga men då skall man ta sig till en flygplats, krångla med säkerhetskontroller och bagagevikter samt fixa transfer från flygmålet till destinationen. Med tåg går det snabbt men bekvämt. Vi ser landskapet susa förbi och hjärnan hinner uppfatta skillnaderna i landskapet. Till den vackra staden Freiburg bland Schwarzwalds kullar kommer vi vid 13-tiden. Sträckan Hamburg-La Spezia är för lång för att hinnas med på en dag varvid vi tycker att ett stopp i Freiburg är ett mycket bra alternativ med många vackra vyer. Efter incheckning på vårt centrala hotell går vi på en stadsrundtur där vi ser flera vackra stadsportar, bl.a. den kända Martinstor.

DAG 3. Freiburg im Breisgau-La Spezia
Frukost. Vid 8-tiden fortsätter resan söderut. Vi åker över den mäktiga floden Rhen i Basel, genom otroligt vackra dalar med höga alptoppar runt omkring, genom Gotthard-tunneln till den vackra staden Lugano, vid Lugano-sjön, på gränsen mellan Schweiz och Italien. Vi byter tåg i modestaden Milano. Nu är det en kort tågresa kvar till kusten och La Spezia, på gränsen mellan Toscana och Ligurien. Till hotellet kommer vi vid 21-tiden.

DAG 4-6 La Spezia
Frukost alla dagar. Vi kommer att göra olika utflykter under uppehållet i detta sagolika område. Det blir tågresor utefter kusten, promenader bland vingårdar och kanske någon båtresa.
Cinque Terre är en tolv kilometer lång kuststräcka på östligaste delen av den italienska rivieran, Ligurien. Den ligger strax väster om La Spezia i östra Ligurien, inte långt från Toscana. Räknat från nordväst till sydost radar fem små fiskebyar upp sig:
Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazzaoch och högst upp i Cinque Terre-området, Monterosso al Mare. Tågresan från La Spezia till Monterosso al Mare tar totalt 37 min, men åker man buss samma sträcka tar det 2 tim. 31 min.
Alla mycket vackra med små, smala, gränder och hus i vackra pastellfärger. Längst upp efter kusten ligger Portofino som vi lärt känna från TV-serien "Hotell Portofino". (SVT/Play. Själva hotellet som användes i TV-serien ligger i Kroatien så det kommer vi inte att se).
Med lokalguide tar vi tåget till de fem städerna. Håll kameran beredd.
En dag besöker vi en vingård där det serveras lunch med vinprovning. Därefter fortsätter vi till Portofino.
En dag blir helt fri, för egna strövtåg, ta tåget tillbaka till några/någon av byarna vi såg igår eller följ med reseledaren på något strövtåg.

DAG 7. La Spezia-Verona
Frukost. Med tåg tar vi oss på ett par timmar tillbaka till Milano för tågbyte till Verona dit vi kommer vid 16-tiden. En kort promenad till vårt centrala hotell. Efter incheckning går vi på en liten stads. Vi lämnar in bagaget på vårt centrala hotell och beger oss sedan ut på en stadspromenad där vi förutom Julia och Romeos berömda balkong även ser den Romerska amfiteatern från år 30 e.Kr där man årligen håller operaföreställningar, rymmande 30.000 åskådare.

DAG 8. Verona-Hamburg
Frukost. En liten promenad till stationen för att sedan ta tåget mot norr. Vi åker förbi Trento, Bolzano, genom Brennerpasset, förbi Innsbruck och Kufstein. Till München kommer vi vid lunchtid. Tågbyte för det sista snabbtåget som för oss upp till Hamburg och vårt hotell.

DAG 9. Hamburg-Hemorten
Frukost varefter vi bordar tåget till Köpenhamn. Efter ett byte avgår så tåget till Sverige och hemorten. Vi har haft en otrolig resa.

Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro  * 0582-51090 *  070-582 22 29  * 0583-343 90  *  info@ammebergsresor.se
Tillbaka till innehåll