Vandring


Senast uppdaterad:   2023-09-27
Till innehåll
Gourmet och vandring i Dolomiterna
Avresa 22/9 2023 - 9 dagar
På sensommaren, i slutet av september, när vi arbetat några veckor och längtar till lite vackra vyer - då åker vi till vårt skidparadis i "Solens dal" - Val di Sole.
Vi kommer att ha ett blandat program för alla:
* Lite mer avancerad för vana vandrare,
* Lite mindre avancerad, mer som avancerad promenad,
* och så lite för de som bara vill njuta. Här erbjuder vi lätt promenad, tågresa till medeltidsstaden Trento och något mer. Alltså, något för alla!
Eftersom vi inte vet om alla vill allt har vi inte lagt in allt i priset, några entréer tillkommer.
Hotellvärdinnan Sara är vår guide på de lättare vand-ringarna och hennes man Franco de lite mer avancerade. Vi själva,  promenader och tågresor så Du kan lugnt låta Ditt ressällskap följa med på något och själv göra något annat.
Varje dag ingår frukost och stor middag och dessöver en frivillig samling Kl. 17:00 i lobbyn för någon aktivitet. Provsmakning av Grappa, Ost eller något annat, några kvällar musikunderhållning. I Källaren finns spa-avdel-ning med fin pool och ute badtunnor och sauna.
Vi hoppas på att få besöka 2 olika "sektgårdar" där vi får veta mer om tillverkning av denna bubblande dryck.
En av middagarna utökas med vinprovning där vinerna anpassas till maten. (Ingår).

DAG 1-2.
Tidig avresa från hemorten via Örebro, Kumla, Hallsberg, Skyllberg, Askersund, Motala, Vadstena, Ödeshög och vidare efter E4 mot Helsingborg. Utanför Värnamo stannar vi för lunch och i Helsingborg tar vi färjan över till Helsingör. Genom Danmark till färjan Rödbyhavn-Puttgarden. Sedan gör vi i Berlins utkanter ett kvällsstopp innan det är dags att sätta sig till ro inför natten och blunda.
Förhoppningsvis vaknar vi när vi passerar gränsen till Österrike och snart därefter stannar vi för frukost. Bergen börjar torna upp sig, vi passerar Innsbruck, åker över Brenner-passet och på förmiddagen närmar vi oss Trento, huvudstad i delstaten Trentino. Nu har vi inte långt kvar upp till Malé.
Vid ankomst väntar en lätt lunch serverad på uteplatsen. Efter incheckning får vi fri tid till middagen - men kom gärna ned till lobbyn Kl 17:00 då vi får en välkomstdrink. Middag.

DAG 3-7.
Söndag är sista dagen liftarna går innan höststoppet. Återöppnar när snön kommit; Så, vill ni upp på de höga höjderna är det idag man skall åka. Följ gärna med, ät en lunch i vacker miljö och kanske vandra hem? Eller cykla? Downhill är populärt här nere. (Liftresan ingår ej). Cyklar kan hyras på lördagseftermiddagen i Malé.
Övriga dagar bestämmer vi programmet vid middagen kvällen före, lite beroende på väder och vind.
Vi blir transporterade av hotellets minibussar till lämpligt ställe för vandring. Det blir fantastiska och omväxlande vyer i Val di Sole vilka vi kan se bland bilderna ovan. Det går även att cykla på dessa leder om man vill.
En dag hoppas vi att med buss få besöka Ferrari-vinfabrik där vi får smaka på några av deras bubblande viner. En annan eftermiddag åker vi till Rotari-vinfabriken i Mezzo-corona.
För de som inte tycker om vandring har vi några utflykter: En dag tar vi tåget upp till Mezzana och promenerar längs den vackra floden ned till Daolasa liftstation för att där ta tåget åter till Malé.
Det finns många marknader i området. På onsdagar är det i Malé (8-16), på torsdagar i Trento (07:30-13:45), fredagar Malé (Farmers Market 9-13).
På torsdagen tar vi tåget till den vackra medeltida staden Trento (marknadsdagen) med bra och billig shopping.
Finns intresse åker vi till Bolzano eller Merano och tittar på en modell av Südtirolen och den vackra staden, en gång Habsburgarnas sommarparadis.

DAG 8/9.
Hela fredagen är som "vanligt". Före middagen packar vi väskan, duschar och byter om. Efter middagen sätter vi oss tillrätta i bussen och rullar hemåt, samma väg som vi kom. Vi somnar runt Innsbruck och vaknar utanför Berlin och till hemorten borde vi komma före midnatt.
Läs lite mer om aktiviteter: https://www.trentino.com/en/leisure-activities/


Pris:
-------------------------------------------------
INGÅR:
Bussresa i modern helturistbuss, Färjor Helsingborg-Helsingör + Rödbyhavn-Puttgarden ToR.
Vägskatter och lokal hotellskatt.
Måltider: 6xFrukost, 1xBussfrukost, 1xLunch, 7xEftermiddags-förtäring, 7xMiddag varav 1 med vinprovning.

PRIS:
10.785,- Del i dubbelrum
-1.575,- Enkelrumstillägg
1 EUR = 11,20

Antal besök:
Free Website Hit Counter
Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro  * 0582-51090 *  070-582 22 29  * 0583-343 90  *  www.ammebergsresor.se
Tillbaka till innehåll