Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Paris, St Malo, Bretagne
Normandie
Avresa 30/9 2017

Normandie, sug på ordet. Visst låter det spän­nande och exotiskt? Området har mycket historia i sig både från 1000-talet till nutid. På denna resa kombinerar vi historiska händelser med romantik - sjörövarstaden St Malo, Paris, den mytiska klosterklippan Mt St Michel och militärhistoria såsom Atlantvallen i Oostende och Maginot-linjen. Följ med och upptäck lite av det finaste Frankrike och Belgien  har att erbjuda. En skön kombination tåg och buss.

Vår resa kan inte rakt av jämföras med andra resor då vi kombinerat ihop 3 resmål - Paris, Normandie och Bretagne samt lite militärhistoria, men resan går inte i krigets tecken så alla får ut väldigt mycket av den.

Tack vare tågresorna får vi snabbare och betydligt bekvämare transporter än med buss hela vägen.


DAG 1. Lö 30/9 2017. Hemorten-Lübeck
Avresa på morgonen för färd med snabba tåg genom Sverige och Danmark till vårt hotell i centrala Hamburg. (Middag på färjan över till Puttgarden.)
 
DAG 2. Sö 1/10 2017. Lübeck-Nancy
Efter frukost tar vi tåget till Hamburg. Vi åker med snabba ICE-tåg genom det vackra tyska landskapet till Baden Baden i Schwarzwald. Här byter vi tåg för att passera Rhen innan vi når Frankrike och Strasbourg. Så har vi bara en kort resa kvar till dagens mål i Nancy.

DAG 3. Må 2/10 2017. Nancy-Paris
Frukost. Med buss besöker vi Maginot-linjens största fort, Hackenberg. en försvarslinje bestående av betong­be­fäst­ningar, strids­vagns­hind­er, kulsprute­nästen och andra försvars­kon­struktioner som bygg­des av
Frank­rike längs dess gräns mot Tyskland och Italien under mellan­krigsperioden (1928-1936). Inne i berget ser vi ett fullt fungerande samhälle med järnväg, bostäder, sjukhus och bostäder. Åter till Nancy för att med snabbt tåg fortsätta till Paris och vårt hotell för 2 nätter. (Middag).

DAG 4. Ti 3/10 2017. Paris
Frukost. Med tunnelbana och till fots får vi mest ut av denna jätte-stad där vi ser de berömda platserna. Vi ser Louvren från utsidan, promenerar på modegatan, gör en båttur på Seine förbi Notre Dame och avslutar med en tur upp i Eiffeltornet. Dom som vill äta middag tillsammans, eller som har matpaketet, åker på kvällen upp i det tjusiga Montmartre, beundrar Sacre Coeur och kanske köper en liten tavla på målartorget
Place du Tertre.

DAG 5. On 4/10 2017. Paris

Frukost. På förmiddagen besöker vi det fantastiska sommarslottet Versailles. På eftermiddagen tar vi tåget till St. Malo där vi checkar in på ett hotell i gamla staden där vi bor 3 nätter. (Middag).  


DAG 6. To 5/10 2017. St Malo

Frukost. Idag blir det en busstur till den fantastiska tapeten i Bayeux. 72 scener som beskriver Vil­helm Erövrarens fälttåg mot England och slaget vid Hastings 1066. Ursprunget har alltid varit omdiskuterat, men den anses ha tillkommit i slutet av 1000-talet och är världens första tecknade serie men broderad. Vi fortsätter till hamnstaden Arromanche där landstigningsmuséet finns var­efter vi besöker den amerikanska krigs­kyrko­gården. Åter till St Malo (för middag).


DAG 7. Fr 7/10 2017. St Malo
Frukost. Idag gör vi en halvdagstur till klosterön Mt St Michel som tidig­are bara kunde nås vid låg­vatten, idag går en vall över till ön men vid väldigt högt tidvatten är även denna avstängd. Efter­mid­dagen fri.  (Middag).

DAG 8. Lö 8/10 2017. St Malo-Oostende
Tidig frukost alternativt frukostpaket. Med direkt­tåget 06:04 åker vi till Paris Gare Mont­par­nasse. Med tunnel­bana flyttar vi oss direkt till Gare de Nord i andra änden av staden. Snabbt TGV-tåg för oss på 1,5 timme till Bryssel där vi byter tåg till kuststaden Oostende. Vid den oändliga sandstranden ser vi en stor försvarsanläggning vilken på ett fantastiskt oskadliggjort sätt restaurerats och man får se hur soldaterna försvarade kustremsan.  (Typisk flam­ländsk Frituur-Middag).

DAG 9. Sö 9/10 2017. Oostende-Hamburg
Efter frukosten tar vi tåget åter till Bryssel för vidare färd mot Köln och Hamburg. (Middag).


DAG 10. Må 9/10 2017. Hamburg-Hem­orten
Frukost. Med snabbtåg åker vi bekvämt till Kö­pen­hamn, där avskeds­middagen ser­veras. Det svenska X2000 väntar på att föra oss till Mjölby för ett sista byte mot hemorten, dit vi kommer på kvällen efter en fan­tastiskt  upp­le­vel­serik  resa.

                                                                                                                                                                                                                                                 

I PRISET INGÅR: 1. Del i dubbelrum, 2. Tågresa: Hemstation-Hamburg, Hamburg-Nancy, Nancy-Paris, Paris-St. Malo, St. Malo-Oostende, Oostende-Hamburg, Hamburg-Hemstation.
3. Buss: Nancy-Hacken­berg, St. Malo. 4. Över­nattning: 1xLübeck, 1xNancy, 2xParis, 3xSt Malo,1xOostende, 1xHam­burg. 5. Mål­tider: 9xFrukost, 2xMiddag. (Halvpensionspaket: 9xMiddag eller lunch.) 6. Samtliga entréer enl. programmet inkl. Båttur på Seine, Eiffeltornet.
7. Vägskatter. 8.  Re­se­ledare. 9. Info-material.

PRIS
15.975,- Del i dubbelrum
 5.365,- Enkelrumstillägg
 2.450,- Halvpensionspaket

 - 265,- Rabatt fyllda 60 år


INGÅR EJ: Övriga måltider, personliga utgifter.
Valutakursen är räknad på 9,30/Euro.

Anmälan: Omgående.

bokning@ammebergsresor.se