Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Pris

,- Del i dubbelrum
,- Enkelrumstillägg

Valuta EUR. Kurs 9,-

Platser kvar: Avgått.

Rhen Mosel - Blomsterkarneval

6 dagar

Info@ammebergsresor.se

I Holland har man sista lördagen i april varje år en stor blomsterkarneval som vi brukar besöka, mindre känt är att i Rhen-dalen finns en lika stor karneval som äger rum i slutet av augusti. Vi slår samman blomsterattraktioner och vackra vyer i Mosel- och Rhen-dalarna. Vi åker tåg till/från nordtyskland och sedan buss där nere.

DAG 1. To 28/8 2014. Hemorten-Lübeck

Avresa på morgonen för färd med snabba tåg genom Sverige och Danmark till vårt hotell i centrala Lübeck.

Middag på färjan över till Puttgarden.

DAG 2. Fr 29/8 2014. Lübeck-Treis-Karden

Frukost. Med tåg tar vi oss förbi Hamburg till Frankfurt, Europas ekonomiska huvudstad, där vi byter till buss för vidare färd till Moseldalen, vilken vi följer till Treis-Karden för övernattning. Middag.

DAG 3. Lö 30/8 2014. Treis-Karden.

Frukost. Vi följer Mosel västerut och beundrar de fantastiska vyerna runt den slingrande floden. På återvägen stannar vi i pärlan Cochem där vi njuter av den vackra arkitekturen och omgivningen. I grannbyn besöker vi en vinbonde där det blir vinprovning och möjlighet till shopping.

DAG 4. Sö 31/8 2014. Treis-Karden.
Frukost. Förmiddagen fri, varefter vi åker till vår utsiktspunkt vid Rhen där vi har fantastisk utsikt. Färden fortsätter till Bad Ems där en av världens största blomsterkarnevaler äger rum just idag. Vi är med på folkfesten och njuter av blomstertåget. Åter till hotellet för middag.

DAG 5. Må 1/9 2014. Treis-Karden.-Hamburg

Efter frukost lämnar vi Treis-Karden, åker till Deutsches Eck där Mosel och Rhen möts. Vi följer sedan Rhen motströms och ser en del av dess slott och borgar. Vi stannar en stund i Rüdesheim innan vi fortsätter till Frankfurt där vi lämnar tillbaka vår buss för att fortsätta till Hamburg. Efter bara några timmar når vi Hamburg och vårt centrala hotell.

DAG 6. Ti 2/9 2013. Hamburg-Hemorten.

Efter frukost åker vi med snabbtåget som bekvämt för oss till Köpenhamn för vidare befordran mot hemorten dit vi kommer på kvällen efter en fantastiskt upplevelserik resa.


INGÅR:

Del i dubbelrum, Tågresa: Hemstation-Lübeck-Frankfurt ToR. Buss: Frankfurt-Mosel-Frankfurt. Vägskatter. Hotell: 1xLübeck, 3xTreis-Karden, 1xHamburg. 5xFrukost, Måltider: 5xMiddag. Samtliga entréer för det vi gör tillsammans. Reseldare.

INGÅR EJ: Luncher, Privata utgifter.


SENASTE ANMÄLNINGSDAG:

Blir ni minst 20 kan resan ge- nomföras med buss.