Å Home
Home Busstransport Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Varadero ligger inte i Kuba -
Kubanska äventyr

En resa utan motstycke
11-16 dagar - 14/3 2019


Varadero ligger inte i Kuba!
Det finns en mängd resor till Kuba där de flesta går till badparadiset Varadero men denna halvö är inte Kuba! Visserligen ligger platsen på Kuba men representerar inte det riktiga Kuba. Varadero kunde ligga var som helst i världen där det finns palmstränder. Kuba är något helt annat.
Det finns dagsutflykter från Varadero men där sitter man i en buss och upplever inte det fantastiska, riktiga Kuba. En dag räcker inte! En utflykt till Havana ger inte heller en riktig bild av landet.
Vi har haft Kuba på programmet sedan 2012 och har sett hur Kuba förändrats från det rena 50-talet till 70-tal på kort tid. För varje år som går försvinner mer och mer av nostalgin och de gamla bilarna blir färre men fortfarande är det ett fantastiskt land med fan­tastiska människor. Vi besöker flera städer som är med på Unescos lista över sevärdheter och världsarv. Vi har hittat pärlorna och sorterat bort sådant som mest tar tid och inte ger så mycket. Intresseanmäl Dig så ordnar vi en resa så fort vi kommit upp i 10 personer. Avresa är bäst i mitten av februari-mars. Sedan blir det för varmt. Hösten bör man undvika då det är orkanernas tid.
Kuba är speciellt och inte ett resmål för den som vill ha det som hemma, oavsett arrangör. Här upplever Du en 6-filig motorväg där ett fåtal bilar finns inom synfältet och bli inte förvånad om man både rider och har häst med skrinda.
Till Kuba måste man ha visum vilket kostar ca 700,- inkl administration. Denna kostnad ingår i vårt pris.

DAG 1. Tosdag
Vår  svensktalande  reseledare möter på Ar­landa för gemensam incheckning. Vi fly­ger via Amsterdam till Havana där vår lokalguide mö­ter för transfer till hotellet. Middag.


DAG 2. Fredag

Frukost. Vi börjar med ett besök på det historiska hotell Nacional, fortsätter till Cojimar, hamnstaden där Hemingway bodde när han först kom till Kuba och där han skrev ”Den gamle och havet”. Vi fortsätter till fästningen varifrån vi har en fantastisk utsikt över Havana. Via Casablanca åker vi till Hershey där vi stiger ombord på lokaltåget för en färd ut i en mycket vacker natur med palmer. Här möter vi lokalbefolkningen på nära håll. Till Varadero för middag och övernattning. (All inklusiv).


DAG 3. Lördag
Frukost. En rundtur med hästomnibus i en säregen stad där lokaltrafik och taxi mestadels sker med häst och vagn. En otrolig upplevelse att höra hästhovarna klappra mot gatstenen. Vi be­söker sedan ett sockerbruksmuseum där vi får veta hur socker odlas och utvinns. Det bör även bli i en utfärd med ångtåg ut bland sockerrörsodlingarna. Vi fortsätter till Santa Clara, staden där det slutliga slaget om Kuba stod och där Che Guevara ligger begravd för att sedan åka genom det kubanska landskapet till den vackra staden Sancti Spiritus. Här bor vi 2 nätter. Middag.


DAG 4. Söndag
Frukost. På förmiddagen gör vi en utflykt till en liten bruksort med ett levande sockerbruk. Här ser vi, förhoppningsvis, allt i drift som vi tidigare såg ”dött” på muséet förnågra dagar sedan. Vi ser hur järnvägsvagnar och lastbilar lämnar sockerrör, hur det mals och transporteras in i bruket för att bli socker och rom.  Det blir också en liten promenad där vi ser hur man lever, bor och handlar - en by dit turister aldrig kommer. Åter till Sancti Spiritus för stadspromenad och fri tid i denna vackra kolonialstad som mycket omsorgsfullt renoverats. Middag.


DAG 5. Måndag
Frukost. Idag fortsätter vi den korta biten till Trinidad, känd för sin musik. Vi gör en stadspromenad och hamnar säkert på en musikklubb där salsan svänger. Så fortsätter vi ned till havet där vi bor 2 nätter och får tillfälle till bad i Karibiska havet. Dessa två dagar har vi ”all inclusive”.

DAG 6. Tisdag
Frukost. Vi åker tillbaka den korta biten till Trinidad för att besöka byn Man­aca Iznaga, en gång centralort för socker­odlingen i dalen och ägd av familjen Iznaga där familjens herrgård nu är restaurant.  Från utsiktstornet har man en fin vy över dalen. Här kan man också inhandla billigt hantverk från de lokala invånarna. Åter till stranden.

DAG 7. Onsdag
Frukost. Vi lämnar Trinidad för att åka utefter den karibiska kusten mot Havana. En bo­tanisk trädgård med fantastiska träd besöker vi innan vi når Cienfugos, en otroligt vackert renoverad stad. Vi fortsätter mot den vackra Bahia de Cochinos - mera känd som ”Grisbukten”, platsen där exilku­baner år 1961 försökte landstiga för att stör­ta Castro. Vi bör också hinna med en ångtågstur ut bland sockerrörsodlingarna där vi ser bananblommor och andra exotiska frukter. Till Havana återkommer vi sent på eftermiddagen.

DAG 8. Torsdag
Frukost. Vi börjar dagen med ett besök i Hemingway's hem, sedan en stadsrundtur i Havana där vi ser den oftast slitna men mycket vackra kolo­nial­-staden som sjuder av liv. Inte lika många gamla bilar som förr men ändå många fina vyer med både europeiska som ameri­kanare, från före 1960, trängs på de ganska välfyllda gatorna - även om modernare bil­ar syns mer och mer. För­utom alla barer som Heming­way sägs ha besökt, tittar vi in i det hotell han bodde på innan villan i stadens utkant bygg­des. Vi besöker också en stor rom-fabrik, tittar in i katedralen och njuter av fantastiska hus och parker. Middag.


DAG 9. Fredag

Frukost. Idag gör vi en dagsutflykt till de västra delarna av Kuba med ett otroligt vackert landskap i en gammal vulkankrater. Vi ser oxar på åkrarna, folk som rider på motorvägen och många med häst och skrinda. Vi kommer att besöka en tobaks­plantage och en cigarrfabrik samt äta lunch vid stora grottmålningar innan det bär av åter mot Havana. Middag.


DAG 10 Lördag
Frukost. Några timmar på egen hand varefter det blir transfer till flygplatsen för flyg mot Europa.

DAG 11.Söndag
Ankomst Europa. Planbyte och sedan bär det av mot Sverige.


Förlängning bad:
DAG 10-14. Fredag-Tisdag
Transfer utefter den nord­liga kusten till Varadero. Här ser vi olje­pumpar och ett ganska vilt kust­land­skap. Snart är vi i Varadero där vi bor på det 5-stjärniga Las Americas Golf & Spa med en fantastisk vit sandstrand. Möjlighet till golf om någon vill spela. Mycket fin underhållning på kvällarna. Under vis­telsen har vi ”all inclu­si­ve”. Stanna så länge Du vill, från 3 nätter.

DAG 15. Onsdag
Efter lunch är det dags att ta farväl av denna härliga miljö för avresa till Havana och flygplatsen.

DAG 16. Torsdag
Ankomst Paris för planbyte till Stockholm.
INGÅR: Flyg enligt program. Tågresor enligt program. Busstransporter. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHavana, 1xVaradero, 2xSancti Spiritus, 2xTrinidad Beach, 3xHavana.  Måltider: Under atlantflygningarna in­går måltider. Dessutom serveras  9xFrukost, 2xLunch, 7xMiddag, 2xAll inclusive. Lokala skatter, Avreseskatt, Alla flyg­platsskatter, ca 4600,-. Svensk färdledning. Dricks: Allt som vi gör tillsammans (ca 650,-/person). Visumkostnad ingåre (ca 700,- inkl. besök ambassad).
PRIS
27 925,- ca Del i dubbelrum
 3 530,- ca Enkelrumstillägg.
 1 865,- ca Tillägg bad Varadero per person/natt         “All inclusive”

   710,- ca Enkelrumstillägg Varadero/natt

   600,- Bussanslutning ToR. (300,- enkelväg)
INGÅR EJ:
Övriga luncher, privata utgifter, av­beställ­nings­­skydd.

Intresseanmälan snarast.
Resan räknad på USD 1,- = 8,30 SEK

info@ammebergsresor.se
free website stat counter
free website stat counter
Besök sedan 19/10 2018: