Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Julmarknad Wien
Avresa 26-29/11 2015
Fantastisk julstämning

Nu är det dags att besöka den charmiga staden Wien som i juletid är extra vacker med alla utsmyckningar och julmarknader. Bli inte förvånad om några spontansångare stämmer upp med en julsång när vi vandrar runt bland alla stånd. Njut av en glühwein och beundra alla vackra ting som saluförs. Vi kommer att göra en liten stadsrundtur i centrum som avslutas viod den stora julmarknaden vid rådhuset samt besöka den mysiga julmarknaden i Schönbrunn. För intresserade åker vi en kväll upp till vindistriktet i Grinzing och en annan kväll försöker vi få tag på biljetter till någon musikal, operett eller konsert.
 

Dag 1. Torsdag 26/11 2015:
Avresa på eftermiddagen från Örebro för  flyg via Köpenhamn till Wien, dit vi anländer sent på kvällen. Vi tar oss till hotellet som ligger I centrum för incheckning. Kvällen är fri.

Dag 2. Fredag 27/11 2015:

Frukost. Efter frukost ger vi oss ut på en liten stadsrundtur där vi bl.a. ser det förunderliga Hundertwasser-huset, vandrar genom stadsparken där vi bl.a. ser Johann Strauß-statyn, genom gamla stan och avslutar vid rådhuset och julmarknaden. Eftermiddagen fri. Finns intresse söker vi efter biljetter till någon musikal, operett eller konsert - eller opera för den som är intresserad. Beroende på vad som finns har vi kvällsprogrammet öppet för fredagen och lördagen.
En av kvällarna tar vi spårvagnen upp till den mysiga vinbyn Grinzing där vi kan äta middag.

Dag 3. Lördag 28/11 2015:
Frukost. Med spårvagn åker vi till baksidan av slottet Schön­brunn för att kom­ma till det vack­ra lusthuset som är byggt högt uppe på en av kullarna som omger slottet. Efter att ha beundrat utsikten promenerar vi ner till slottet och av­slutar vid julmarknaden. Här finns också ett flertal muséer som kan besökas.
Eftermiddagen fri för egna strövtåg. På kvällen ges möjlighet att gå på kon­sert­/musikal/operett/opera eller att åka till Grinzing om vi inte gjorde det igår.

Dag 4. Söndag 29/11 2015:
Frukost. Några timmar fritt innan vi tar oss till flygplatsen för återfärd mot Köpenhamn och Örebro dit vi kommer sent på kvällen efter en fin upplevelse i det underbara Wien.

 9 975,-  Del i dubbelrum, Flyg Örebro-

          Köpenhamn-Wien ToR, Transfer

          flygplatsen-hotellet ToR, Hotell 3xWien

          3xFrukost. Turistkort för fia resor på

          spårvagnar, tunnelbana och bussar.

          Rese­ledare.
 2 450,- Enkelrumstillägg


Omgående anmälan.
  

INGÅR EJ: Luncher, midagar, Privata utgifter, övriga aktiviteter.


ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 9,50 SEK.
Reservation för dyrare flygbiljetter.

bokning@ammebergsresor.se

Flyg från Örebro