Å Home
Home Busstransport Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Isländska äventyr

22/7 2019 - 5 dagar

Info@ammebergsresor.se

Island är ett fascinerande land som uppstått ur ingenting. Tack vare vulkanerna har man fått ett otroligt vackert landskap med naturfenomen man knappast tror är verkliga. Vi gör en rundresa där vi njuter av det vackra landskapet och plockar russinen ur kakan.

Vår resa går på sommaren, när vintern släppt sitt grepp och landskapet blommar, i slutet av  juli. Vi besöker platser som bara är möjliga att nå på sommaren och som ger otroliga upplevelser.

Se is från istiden, bada i en naturlig bäck med varmt vatten som bubblar upp från jorden.

Tycker Du priset är för högt och Du bara vill ha varit på Island finns billigare resor under vår/försommar - men då finns inte mycket att se.
Vi har valt att åka när island står i blom och vi får ut så mycket som möjligt av ön viljket gör att resan kostar mer - men det är det värt!

Frukost. Vi åker ge­­nom ett otro­ligt lava­landskap till den fan­­tastiska na­tionalparken Landmannalaugar där vi först ser hur lavafloden stannat och stelnat. Med bussen vadar vi över vattendraget för att komma in i dalen. Här badar vi i en bäck med varmt vatten och som har sin källa alldeles intill. Vi promenerar också in i en flod-dal och ser fantastiska bergsformationer och färger, is från istiden tittar också fram under askberget. På återvägen åker vi nära vulkanen Hekla där vi hoppas få bra bilder. Åter till hotellet i Reykja­vik.DAG 3.

Frukost. Idag blir det färd med en ”hög­hjuling”, en buss som kan ta sig fram på oländlig mark och genom vattendrag. Färden går till området mellan de tre glaciärerna Myrdalsjökull, Eyjafjallajökull och Tinda­fjalla­jökull där naturreservatet Thors­mörk, Þórs­mörk - “Tors skog” ligger.

Att åka längs svårframkomliga vägar korsandes glaciärfloder utan broar är en oförglömlig upp­levelse. Det finns en mängd vandringsleder genom de snäva dalgångarna som är täckta av björkskog och omgivna av ett majestätiskt berg- och glaciär­landskap. Till vissa delar påminner landskapet om vårt svenska natur­reservat Sarek.
Vi ser spår efter senaste jordbävningen, prome­ne­rar in i en mycket vacker floddal, på­minnande om Grand Canyon i USA. Efter en oförglömlig dag åter till hotellet.


DAG 4.
Frukost. Dagen börjar med ett besök vid puttrande  gyttjepölar. Vi ser lava som stelnat när den runnit nedför bergskanten och vi besöker en vacker sjömanskyrka vid havet. Kanske ser vi sälar på klipporna utanför? Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som fångar många av naturens underverk som Island är välkänt för. Vi besöker bland annat det geo­ter­miska Geysirområdet med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur, vilken sprutar en ca 25 m hög kaskad var 5’e minut. Andra stopp är det vackra och pampiga vattenfallet Gullfoss. Vi ser också sprickan mellan kontinental­plattorna där de nord­ameri­kanska och euroasiska plattorna möts. Sprickan ökar med 2 cm per år. Vi stannar också i Tingvalla, Þingvellir, där Island grund­ades. Här finns fantastisk natur som vi inte kom­mer att glöm­ma. Åter till hotellet för shopping­tid.


DAG 5. Reykjavik-Hem
Frukost. Vi tar oss till flygplatsen för återresa till Arlanda efter några fantastiska dagar som vi sent kommer att glömma.INGÅR: 1. Flyg Arlanda-Reykjavik, 2. Bussresa på Island, 3. Del i dubbelrum 4. Över­nat­tning i: 4xReykjavik, 5. Mål­tid­er: 4xFrukost, 5xMid­dag. 6. Alla utflykter och inträden enligt pro­gram, inkl bad i Blå lagunen (850,-). 7. Lo­kal­­guide, 8. Re­se­ledare

PRIS
 16 495,- ca Del i dubbelrum
  4 725,- ca Enkelrumstillägg.
    300,- Bussanslutning Arlanda ToR.

INGÅR EJ: Luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.

Valutakursen räknad på 1,- ISK = 0,09 SEK.


ANMÄLNING:  Snarast.

Reseledare: Per Lind  

Besök sedan 19/10 2018:
counters for website
counters for website