Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Vinskörd Alsace
Avresa 19/9 2015 - 7 dagar

Info@ammebergsresor.se

En resa till det vackra Alsace i vinskördetid. Alsace ligger numera i Frankrike men har länge tillhört Tyskland varvid vi har lite av det bästa från bägge världar. Vi besöker många vackra platser och givetvis Alsace’s huvudstad - Strasbourg. Det blir vinprovning och god mat. Massor av småstäder med vackra korsvirkeshus. På återvägen kör vi genom den vackra Moseldalen med massor av vinodlingar utefter flodens sluttningar.

DAG 1. 19/9 2015
Avresa tidigt på morgonen för färd ned genom Sverige. Vi stannar i Klevshult för en paus och fortsätter sedan till färjan i Helsingborg. Förbi Köpenhamn, ned till nästa färja i Rödby där vi också äter middag under överfarten. Övernattning i närheten av Walsrode.

DAG 2. 20/9 2015
Frukost. Vi fortsätter söderut, förbi Europas finanshuvudstad Frankfurt am Main och Karlsruhe. Fram på tidig eftermiddag når vi så Frankrike och Strasbourg. Här blir det en liten rundtur där vi ser det ultramoderna blandat med Romar-epoken, fransk som tysk arkitektur. Vi fortsätter sedan till vårt hotell i närheten av Colmar. Middag.

DAG 3. 21/9 2015
Frukost. Dagen börjar med ett besök i Dambach-la-Ville, en vacker liten stad med korsvirkeshus men också centrum för vindoslingen. Efter besök bland vinodlingarna blir det vinprov. Vi dfortsätter till slottet Haut Koenigsbourg som på 1600-talet brändes ned av svenskarna men på 1800-talet restaurerades till en riktig riddarborg. Utsikten här uppifrån är enastående. Åter ned till dalen för ett besök i korsvirkesbyarna Egeuisheim och Riquewihr. Åter till hotellet för middag.

DAG 4. 22/9 2015
Frukost. Halva dagen ägnas åt en mycket vacker tur till Kaiserstuhl, på tyska sidan Rhen, där vi åker på slingrande småvägar bland vinodlingarna. Eftersom Alsace och Kaiserstuhl tillhör samma område är det samma goda druvor som odlas här. Åter till hotellet för middag.

DAG 5. 23/9 2015
Frukost. Vi åker in till Colmar, en av de största städerna i Alsace där vi gör en liten stadspromenad.
Åter till hotellet för middag.

DAG 6. 24/9 2015
Frukost. Tyvärr måste vi lämna detta vackra område men mer skall komma. Vi åker upp mot Trier för att följa den ringlande Moseldalen till Cochem. Vi ser massor av vinodlingar på sluttningarna ned mot floden. Vi fortsätter mot Köln och Ruhrområdet och stannar för middag och övernattning straxt norr om Osnabrück.

DAG 7. 25/9 2015
Frukost. Färden fortsätter mot norr. Vi passerar Bremen och Hamburg, färjar över till Danmark och fortsätter upp mot Småland. Avskedsmiddag serveras i Ljungby-trakten och till hemorten kommer vi runt midnatt efter en otrolig resa.


PRIS
9 775,- Del i dubbelrum, Bussresa, Färjor
        Helsingborg-Helsingör ToR, Rödby-
        havn-Puttgarden ToR, Vägskatter.
        Övernattning 1xWalsrode 4xColmar-
        området, 1xOsnabrück-området.
        6xFrukost, 7xMiddag. Reseldare.
        Samtliga entréer för det vi gör
        tillsammans.
2 725,- Enkelrumstillägg

INGÅR EJ:
Luncher, Privata utgifter.
Obs! Anmälan omgående, senast 20-08-2015.


VALUTA:

Valutakursen är räknad på 9,-/Euro. Skulle kursen stiga måste vi ta ut ett valutatillägg, sjunker denna sänks priset.