Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Det är något visst med städer, särskilt med vissa. Vi har valt ut några väldigt fina städer där det finns mycket att uppleva och som har fina omgivningar.
Visst kan man flyga dit men skall man få ut något av dagen innebär det att man måste åka från hemorten runt midnatt. När man når resmålet är man dödtrött och resten av dagen orkar man inte så mycket.
Vi har valt det snabba och bekväma tåget! Snabbare och be­kväm­are än bussen - bra stolsavstånd, man kan röra sig och gå till restau­­rangvagnen, mer tid på resmålet och inte lika jobbigt som med flyg med säkerhetskontroller och obekväma tider.
Avresa runt 7-8-tiden på morgonen från närmaste järnvägsstation. Byte i Mjölby och Köpenhamn varefter vi anländer till Hamburg tidig kväll för övernattning på hotell nära stationen. Nästa morgon avreser vi mot målet dit vi anländer utvilade på efter­middagen.
Ankomsteftermiddagen och två hela dagar får vi för utforskning varefter vi reser åter mot Hamburg för den sista övernattningen.

MÜNCHEN
En världsstad i kanten på alperna. Förutom staden besöker vi Garmisch-Partenkirchen, känd för sina backhoppningstävlingar och tysklands högsta berg, Zugspitze. Bergbana upp och linbana tillbaka. München har också ett mycket intressant tekniskt museum som har något för alla intressen. Allt från stickning till gruvbrytning. De som tycker besökstiden är för lång brukar komma ut sist! På kvällen går vi till Hofbräuhaus och svingar en bägare öl.
­
DAG 1. Hemorten-Hamburg
Avresa från närmaste järnvägsstation för färd till Mjölby. Här byter vi till X2-tåget vilket för oss via Malmö och Öresundsbron till Köpenhamn. Efter tågbyte fortsätter vi till Hamburg dit vi anländer tidig kväll.

DAG 2. Hamburg-München
Frukost, varefter vi går rakt över gatan till stationen. Snabba ICE-tåg för oss ned genom det omväxlande tyska landskapet. Vi passerar Hannover och lärdomsstaden Göttingen, genom de vackra Kasselbackarna varefter vi kommer in i Bayern. Nürnberg passeras och snart är vi framme vid målet - München. Efter incheckning på vårt centrala hotell, nära stationen, beger vi oss ut på en stadspromenad genom den gamla stadskärnan. För intresserade äter vi middag på Hofbräu-haus.

DAG 3. München
Frukost. Idag tar vi lokaltåget upp mot bergen. Vi passerar många vackra sjöar på vår väg till Garmisch-Partenkirchen. Här byter vi till smalspårigt kuggstångståg vilket sakta men säkert tar oss upp på berget. Vid toppstationen har vi en fantastisk utsiklt över Bayern och Österrike. Ned tar vi linbanan varifrån utsikten är fantastisk. Väl nere i Garmisch-P. tar vi lokalbussen till det fantastiska klostret i Ettal där vi, förutom att beundra den vackra barockkyrkan även kan köpa klosterlikör.Åter till München.

DAG 4. München
Frukost. Idag gör vi en stadsrundtur som avslutas vid det tekniska muséet. Eftermiddagen fri.

DAG 5. München-Hamburg
Frukost. Med snabbt och bekvämt ICE-tåg åker vi norrut. Till Hamburg kommer vi på eftermiddagen. Efter incheckning på vårt centrala hotell, mitt emot stationen, tar reseledaren oss på en liten stadspromenad ned till Rådhuset och Alster-sjöarna.

DAG 6. Hamburg-Hemorten
Frukost. Tåget till Köpenhamn avgår vid 9-tiden. Vi får shopping-möjlighet på färjan från Puttgarden till Rödbyhavn. I Köpenhamn serveras avskedsmiddag innan det är dags att borda X2-tåget som för oss till det sista bytet i Mjölby.


  
 

INGÅR: Tågresor Hemorten-Mjölby-Köpenhamn-Hamburg, Hamburg-München ToR. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHamburg, 3xMünchen, 1xHamburg.  Måltider: 5xFrukost,2xMiddag, Lokala skatter, Färdbiljetter på lokaltrafiken i München, Alla utflykter och entréer enl. program.  
PRIS (Cirka-priser)
10 995,- Del i dubbelrum
 4 112,- Enkelrumstillägg.

 - 265,- Rabatt fyllda 60 år
 
INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 10,30 SEK.

bokning@ammebergsresor.se

Storstadsresa München
med Garmisch Partenkirchen
Avresa 30/8 2018 - 6 dagar
Avresa   2/9 2019 - 6 dagar