Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt

Skidresa Italien v. 6, 3/2 2023… likaså vår skid-resa.
15 år har resmålet varit lika populärt.
De underbara pister-na, 1 skidpass - 12 skid­områden - 1200 km nedfarter, det otroligt sto­ra utbudet av res-tauranger gör områ-det till ett av de bästa i Europa.
Med toppar upp mot 3000m och pist­längder på 5 km erbjuds åk-ning för alla såväl i röda, blåa som i svarta pister.

Resans mål når vi i en modern turistbuss där vi bjuder på kaffe, the och choklad och någon kaka därtill. Paus för måltider och ben­sträck­ning gör vi regelbundet och där­emel­lan ser vi en hel del vackra vyer på vår färd genom alpmiljön.

Vi bor hos familjen Eccher, i den lilla staden Mezzana i Val di Sole-dalen (solens dal), på ett mo­dernt hotell som erbjuder såväl bastu som badtunna.

Deras kök garanterar att vi får såväl fru­kost som middag, förrätt, varmrätt och dessert, alltid minst ett par alternativ till varje att välja på.

Middagarna brukar åtföljas av socialt umgänge där det före­kom­mer både sällskapsspel och berättelser om dagens upplevelser.

Efter skön sömn och frukost är du redo att ta skidbussen som avgår från kl 8 och stannar pre­cis utanför hotell-entrén och efter endast 5 minu­ters resa och du är vid kabinbanan. Fördelen med att ta den fria skidbussen är att Du inte är beroende av när de andra skall åka eller åka hem - Du väljer själv. Skidbussen avgår ca var 15’e minut ända fram till kl. 17.

Givetvis finns den utrustning du behöver att hyra eller köpa i byn eller vid skid­om­rådet.

Skidboxar finns att hyra om du ej vill ta med utrustningen tillbaka till hotellet.

* Passo del Tonnale heter en glaciär som vi brukar göra en dagsutflykt till med den egna bussen, en både miljö- och skid­upp­levelse.
* Byn Peio ligger på 1600 m.ö.h och här reser sig det 3,645 m höga berget Monte Vioz med otrolig skidåkning.
Dessa utflykter är frivilliga men brukar locka de flesta och kostar inget extra (förutsatt att man har ett Superski-pass.

En liten after ski i backen är också något vi har på reper-toaren.


Väl mött i bussen och pisten 20223


Reseprogram:
Dag 1/2
Vi börjar resan med avresa 06:00 från Örebro och beger oss söderut efter lastning av både bagage och oss själva.
(Örebro-Adolfsberg-Mosås-Kumla-Hallsberg-Åsbro-Skyllberg-Askersund-Motala-Mjölby-E4’an). Vi färjar mellan Helsing-borg-Helsingör samt Rödby-Puttgarden. Under hela resan sker relativt täta stopp för att äta och sträcka på benen – resan skall vara behaglig. När vi kommit en bit in i Tyskland slår vi oss till ro i bussen för natten. Efter ett frukoststopp kommer vi så småningom till Österrike och slutligen Italien.

Beroende på hur trafiken flutit anländer bussen till Mezzana någon gång från lunch till tidigt på kvällen dag två. På vårt hotell väntar en god middag och när ni är redo, en skön säng.

Dag 3–7
Dagarna inleds med en härlig frukostbuffé. Var och en väljer själv när man vill börja dagen och ge sig iväg då vi utnyttjar den fria skid­bussen som avgår precis utanför hotellet och tar oss de 5 minuter som det tar till liften, liksom hem igen på eftermiddagen. Det ger var och en större frihet att fritt planera sina dagar, allt efter väder och humör! Måndag, tisdag eller onsdag kommer vi att åka med vår buss till Tonale och Peio, beroende på hur vädret ser ut och tillräckligt intresse finns. Kostar inget extra om man har ”Superski”-liftkortet. Efter skidåkningen och före den gemen­sam­ma middagen brukar vi träffas i hotellbaren och en del passar på att ta en pro­menad på byn och fynda i någon av butik­erna.

Dag 8/9/10
Hela dagen i skidbacken. Ingen stress. Därefter åter­vänder vi för att duscha, packa väskan och äta en god middag innan vi bordar bussen. Avresa ca 21:00. Det blir en mycket bättre resa då köerna är färre i ock med att vi är 12 timmar före ”alla andra”. Vi anländer hem­ort­en sent lördagskväll/tidigt på söndags­morgonen varvid vi har hela dagen att vila upp oss på innan arbets­­dagen åter börjar på måndagen, efter en fantastisk vecka.
www.skirama.it
www.valdisole.net
www.hoteleccher.it


Info@ammebergsresor.se

Priser 2022


Pris/person i dubbelrum:
9.985,- Del i dubbelrum

9.485,- Del i 3-bäddsrum Vuxen (Spara 1500,-/rum)
9.110,- Del i 4-bäddsrum Vuxen (Spara 3000,-/rum)


7.995,- Barn i extrabädd *3-5 år  

8.925,- Barn i extrabädd *6-12 år
1.895,- Enkelrumstillägg

        Liftkort, Se nedan.

Sista bokningsdag: Snarast, så länge plats finns!

VALUTA: 1 EUR = 10,45 SEK
Reservation för valutaändring.Bokning resa:

Reseinformation
I priset ingår:
Grundpriset inkluderar resa i modern helturistbuss, färja ToR, del i dubbelrum med dusch/wc, 6 frukostbufféer samt 7 middagar, som består av salladsbuffé och 3-rätters middag, där var och en väljer från dag till dag mellan 3-4 alternativ. Kaffe/Thé/Choklad och lite tilltugg gratis i bussen under transporterna.


Detta ingår ej:
Mat på ner- & hemresa, luncher, dricka till maten, liftkort.


Liftkort Superskirama Dolomiti 2023:
OBS! Fotolegitimation till samtliga liftkort krävs, går bra att visa upp passet om någon skulle fråga efter ID. Liftkorten kan beställas ihop med resan varvid leverans sker vid ankomst till hotellet och det dessutom blir lite billigare. Oavsett var man beställer liftkort tillkommer en deponeringsavgift som man återfår när liftkortet återlämnas i dalstationens kassa efter sista åket. (2022 5€♣). Denna avgift INGÅR i våra liftkortspriser.


Resevillkor: Särskilda resevillkor gäller.

För mer information:
www.skirama.it
www.valdisole.net
www.hoteleccher.itKlicka på bilden och bläddra. Besök sedan 6/9 2020:

*   = 2 vuxna + 1 eller 2 barn 3-6 år.
** = 2 vuxna + 1 eller 2 barn 7-12 år.

2022 års priser! 2020 års version

På grund av ovissheten runt Corona-pandemin flyttar vi resan till v8, 2022.

ANMÄLNING/INSTÄLLELSE:
Anmälningsavgift 1000:-/person.
Vid avbokning före 30/12 2022 återfås 100%. Då tar vi beslut om hur många deltagare vi har och om det är tillräckligt för att åka.
Vid avbokning på grund av ny Corona-utbrytning 11/1-10/2 2022 återfås 1000:- och därefter, om Danmark/Tyskland/ Österrike stänger gränsen innan vi passerat återfås 0:-.
Stänger Italien får vi 100% tillbaka.

1 vecka före avresa borde vi se om tendens finns för ny epidemi varvid vi ställer in och det kostar 1000:-. Visserligen finns en risk att förlora 1000:- men det borde vi ana i tid så vi kan avboka.

Vi hoppas på er förståelse.


Web Hits
2022 års priser!