Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Det är något visst med städer, särskilt med vissa. Vi har valt ut några väldigt fina städer där det finns mycket att uppleva och som har fina omgivningar.
Visst kan man flyga dit men skall man få ut något av dagen innebär det att man måste åka från hemorten runt midnatt. När man når resmålet är man dödtrött och resten av dagen orkar man inte så mycket.
Vi har valt det snabba och bekväma tåget! Snabbare och be­kväm­are än bussen - bra stolsavstånd, man kan röra sig och gå till restau­­rangvagnen, mer tid på resmålet och inte lika jobbigt som med flyg med säkerhetskontroller och obekväma tider.
Avresa runt 7-8-tiden på morgonen från närmaste järnvägsstation. Byte i Mjölby och Köpenhamn varefter vi anländer till Hamburg tidig kväll för övernattning på hotell nära stationen. Nästa morgon avreser vi mot målet dit vi anländer utvilade på efter­middagen.
Ankomsteftermiddagen och två hela dagar får vi för utforskning varefter vi reser åter mot Hamburg för den sista övernattningen.  

WIEN
En världsstad mellan slätterna och alperna, en gång metropol i Habsburgarnas rike med väldigt vacker arkitektur. Följ med reseledaren på rundtur där vi besöker några höjdpunkter: Gamla stan med Stefans-domen, Schönbrunns slottspark, vin-förorten Grin­zing, Hundertwassers fantastiska hus där inga räta vinklar finns m.m.

DAG 1. Hemorten-Hamburg
Avresa från närmaste järnvägsstation för färd till Mjölby. Här byter vi till X2-tåget vilket för oss via Malmö och Öresundsbron till Köpenhamn. Efter tågbyte fortsätter vi till Hamburg dit vi an­länder tidig kväll.

DAG 2. Hamburg-Wien
Frukost, varefter vi går rakt över gatan till stationen. Vid 8-tiden avgår vårt snabba ICE-tåg vilket för oss utan byte ned genom det omväxlande tyska landskapet. Vi passerar Hannover och lärdomsstaden Göttingen, genom de vackra Kasselbackarna varefter vi kommer in i Bayern. Nürnberg och Regensburg passeras och snart ser vi Donau vilken vi följer fram till målet - Wien, dit vi anländer vid 17-tiden. Efter incheckning på vårt centrala hotell, nära stationen, beger vi oss ut på en liten stadspromenad genom den gamla stadskärnan.

DAG 3. Wien
Frukost. Idag tar vi spårvagnen till baksidan av Schönbrunns slottspark. Vi promenerar till utsiktsplattformen varifrån vi har en vacker utsikt över Wien. Sedan promenerar vi nedför sluttningen mot det vackra slottet. Utfärden fortsätter till arkitekten och konstnärens skapelse, Hundertwasserhaus där inga räta vinklar finns. På kvällen åker vi till vinförorten Grinzing.

DAG 4. Wien
Frukost. Dagen är fri men följ gärna med reseledaren på strövtåg, kanske upp bland vinodlingarna på Kahlenberg? Eftermiddagen fri.

DAG 5. Wien-Hamburg
Frukost. Förmiddagen fri. Vid 13-tiden stiger vi ombord på direkt­tåget till Hamburg dit vi anländer straxt före 22. Efter in­check­ning på vårt centrala hotell, mitt emot stationen, tar reseledaren oss på en liten stadspromenad ned till Rådhuset och Alster-sjöarna för dom som vill innan den sköna hotellsängen väntar.

DAG 6. Hamburg-Hemorten
Frukost. Tåget till Köpenhamn avgår vid 9-tiden. Vi får shopping-möjlighet på färjan från Puttgarden till Rödbyhavn. I Köpenhamn serveras avskedsmiddag innan det är dags att borda X2-tåget som för oss till det sista bytet i Mjölby.


  
 

INGÅR: Tågresor Hemorten-Mjölby-Köpenhamn-Hamburg, Hamburg-Wien ToR. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHamburg, 3xWien, 1xHamburg.  Måltider: 5xFrukost,1xLunch. 4xMiddag, Lokala skatter, Färdbiljetter på lokaltrafiken i Wien, Alla utflykter och entréer enl. program.  
PRIS 2017
9 875,- ca Del i dubbelrum
 2 270,- ca Enkelrumstillägg.
 
INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 9,30 SEK.

bokning@ammebergsresor.se

Storstadsresa Wien
med julmarknad
Avresa 21/11 2017 - 6 dagar