Holland


Senast uppdaterad:   2024-05-13
Till innehåll
HOLLAND med blomsterkarneval
7 dagar - Avresa 17/4 2024  
INSTÄLLD
Senast uppdaterad:
2024-05-13
Antal besök: Visit counter For Websites
FAKTA
---------------------------------------
INGÅR:
Bussresa, Färjor Helsingborg/Helsingör + Rödbyhavn/Puttgarden. Del i dubbelrum: 1xBad Oldesloe, 4xLoosdrecht, 1xBad Oldesloe. Måltider: 6xFrukost, 6xMiddag. Entréer: Keukenhof, Panorama Mesdag, Blomsterauktion, Madurodam, Blomstervagnsbygge. Vägskatter.
PRIS
14.995,- Del i dubbelrum
.4.680,- Enkelrumstillägg.


INGÅR EJ:
Övriga måltider, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
Lämna gärna intresseanmälan.
Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknad på 1 EUR = 11,50 SEK.

D'Efteling historia
D'Efteling - Drömmen
I dagens stressiga tid har resorna till Holland dragits ned från traditionella 7 dagar till 6 dagar. Besöksmål har tagits bort för att få ned priserna och en del arrangörer tar extra betalt för att komma in och se det som gör Hollandsresan till vad den är.
Vi vill göra en nostalgisk resa som den var på 1980-talet. Visst, det blir mer pengar men också betydligt mer upplevelser.
Vi börjar med en tur genom en av världens största hamnar, Hamburg, fortsätter till historiska Stade i Tysklands största fruktodlingsdistrikt, Altes Land, en gång i tiden Svenskt centrum. I Holland är det blommor som gäller och huvudattraktionen är Blomstertåget. Kvällen innan besöker vi hallen där vagnarna kläs. Den otroliga blomsterparken Keukenhof är ett måste liksom den fascinerande rundmålningen Panorama Mesdag. Som pricken över i - D'Efterling, en blomster- och sagopark med få motsvarigheter. Vi åker under den absolut dyraste perioden när hotellen tar ut maxpris, under karnevalsdagarna, men upplevelsen blir så mycket större att det är värt det.

DAG 1. Hemorten-Bad Oldesloe
Vi lämnar hemorten för färd mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Genom Danmark till nästa färja i Rödbyhavn. Vi passerar Lübeck och är snart i Bad Oldesloe där vi övernattar och äter middag.

DAG 2. Bad Oldesloe-Loosdrecht
Frukost. Dagen börjar med en tur genom Hamburgs hamn, 7236 hektar stor, där vi fascineras över hur stort det är och hur mycket gods som kommer in. Vi åker genom gamla svenskbygder i Altes Land med mycket vackra korsvirkeshus och tysklands största fruktodlingsdistrikt. Har vi tur blommar hundratusentals äppelträd.
I den gamla svenska centralorten Stade gör vi en liten stadspromenad innan vi ger oss ut på Motorvägen till Holland. Vi passerar Osnabrück och den från gamla Rundradions kända radio-staden Hilversum, även Philips hemstad.
Snart är vi ute på en smal landtunga i f.d. Zuidersee där vårt hotell, Fletcher Hotel-Restaurant, ****, ligger. Middag och övernattning i 4 nätter.

DAG 3. Loosdrecht
Frukost. Vårt äventyr i Holland börjar med ett besök vid blomsterauktionen i Aalsmeer där vi ser blommor auktioneras bort till köpare som sedan säljer dem vidare till hela världen. Med lastbil eller flyg når de Sverige samma dag eller dagen därpå. Därefter skall vi besöka lokalen där karnevalsvagnarna kläs med tusentals blommor. Mot Amsterdam för en stadsrundtur med båt och lite fri tid för shopping. Åter till hotellet för middag.

DAG 4. Loosdrecht
Frukost. Idag blir det blommor för hela slanten. Vi börjar med blomstertåget och beundrar alla vagnar som vi igår kväll sågs dekoreras. Vi förundras också över allt annat som ingår, musikkårer, dansare, dekorerade bilar mm.
Därefter åker vi till den fantastiska köksträdgården - Keukenhof - där odlarna visar sina lökväxter. Åter till hotellet för övernattning och middag.

DAG 5. Loosdrecht
Frukost. Vi börjar med den fantastiska Rundmålningen som visar strandlivet i badorten Scheveningen på 1880-talet, på en 1680 m² stor rundgående målning. Vi fortsätter sedan till Madurodam där alla viktiga byggnader i Holland visas i en park i skala 1:25. Härifrån åker vi förbi Rotterdam till den fantastiska parken D'Efteling. En blandning av Disneyland och Liseberg där man bl.a. levandegjort Bröderna Grimms folksagor. Här gör vi en liten promenad för att se på de mest uppskattade delarna. Åter till hotellet för övernattning och middag.

DAG 6. Loosdrecht-Bad Oldesloe
Frukost. Vi lämnar hotellet, åker genom Amsterdam till hembygdsparken Zaanse Schans. Här får vi se livet i Holland på 1950-talet samt se hur man tillverkar bl.a. träskor och ost. Kameran får också en chans att ta fantastiska bilder med de typiska väderkvarnarna. Nästa stopp blir vid Atlantvallen, en tidigare havsvik med saltvatten som spärrats av med sten från Bohuslän och som nu ger en krympande insjö med sötvatten på insidan och saltvatten på utsidan. För varje årtionde blir Zuidersee mindre och mindre då man utvinner nytt land ur den tidigare sjön. Via Bremen och Hamburg kommer vi åter till Bad Oldesloe för övernattning och middag.

DAG 7. Bad Oldesloe-Hemorten
Frukost. Vi passerar Lübeck, gör ett stopp i Heiligenhafen för lite billig shopping varefter det blir färja över till Danmark och vidare till Sverige. Till hemorten kommer vi sent på kvällen.
Reseprogrammet finns som Pdf att ladda ned:
Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro  * 0582-51090 *  070-582 22 29  * 0583-343 90  *  info@ammebergsresor.se
Tillbaka till innehåll