Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Vildmarksvägen, Höga Kusten
Avresa 20/8 2021 - 6 dagar

En bussresa till några av Sveriges höjdpunkter. Vi börjar med det fantastiska bilmuséet i Härnösand, från skrot till pärlor, fortsätter med guldkornen i Höga Kusten och Anders Åbergs fantastiska Mannaminne. Via inlandet kommer vi till samebyn Fatmomakk, åker på den fantastiska Vildmarksvägen, ser lite av ”Sveriges Grand Canyon” - Hällingsåfallet - och följer Ströms Vattudal mot sydöst. Via Östersund till Peterson-Bergers ”Sommarhagen” och vidare till Lillhärdal-trakten där vi ser Greta Garbo-statyn.

DAG 1. Fredag
Vi åker mot norr, via Gävle kommer vi ut på E4’an som följer kusten uppåt. Vi beundrar utsikten från Södra Stadsberget i Sundsvall, fortsätter till Härnösand där det fantastiska bilmuséet finns med ”bilarna du glömt att du minns”. Här finns allt från rostigt skrot till verkliga pärlor. Känt från ”Gokväll”.

Vi stannar vid den stora ” Höga-Kusten-bron” innan vi når dagens etappmål - Höga Kusten. Här skall vi bo i 2 nätter. Middag och övernattning.


DAG 2. Lördag
Frukost. Dagen börjar med ett besök hos tunnbrödsbageriet i Mjällom, fortsätter till de mysiga fiskelägena Norrfällsviken och Bönhamn. Eftermiddagen tillbringar vi på konstnären Anders Åbergs ”Mannaminne”. Middag,


DAG 3. Söndag
Frukost. Dagens första besök blir vid Trädgårdsarkitekt Sture Forsberg berömda trädgård ”Villa Fraxinus”. Vi fortsätter till hällristningarna i Näsåker. Via Åsele och Vilhelmina kommer vi till Saxnäs för middag och övernattning.


DAG 4. Måndag    
Frukost. Först besöker vi Fatmomakke, ursprungligen kring Fatmomakke kyrka, när samer och nybyggare bosatte sig i närheten av kyrkan. Kyrkstaden fick status som kulturreservat den 23 juni 2014. Därefter via Klimpfjäll till sveriges högst belägna landsväg, Vildmarksvägen, över Stekenjokk och bredvid Stora Blåsjön. Efter Gäddede svänger vi av utefter Ströms Vattudal. Hällingsåfallet är sveriges högsta vattenfall som stupar 42m ned i en ravin som bildar en liten canyon. Middag och övernattning i Strömsund.


DAG 5. Tisdag
Efter frukost åker vi söderut till Östersund där vi först besöker Peterson-Bergers ”Sommarhagen” innan vi får några timmar inne i Östersund. Färden fortsätter till Sveg och Lillhärdaldär vi skall ut i skogen och bese Greta Garbo-statyn. Middag och övernattning i Sveg,

DAG 6. Onsdag
Frukost, varefter vi åker till Mora och Sundborn. Carl och Karin Larssons hus får vi inte se, de tar bara 8 personer per grupp, men en tur i Karins trädgård borde gå bra innan vi åker mot hemorten.INGÅR: Bussresa, Del i dubbelrum, 5xFrukost, 5xMiddag, Entréer.
PRIS
 7.500,- ca Del i dubbelrum
     ?,- ca Enkelrumstillägg.

INGÅR EJ: Övriga luncher, sista middagen, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind

Ej bindande intresseanmälan snarast.

bokning@ammebergsresor.se

web counter
Besök sedan 24/86 2021