Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Mallorca -
Möt våren i apelsindalen
Avresa 6/5 2019 - 6 dagar

Info@ammebergsresor.se

Apelsindalen, med massor av  apelsin- citron- och olivlundar.
Dom flesta har nog varit på Mallorca både en och flera gånger, men då är det badstranden som lock­at. På denna resa åker vi innan badsäsong och syf­tet är att beundra den vackra ön, bortom bad­tränd­er­na. Badsäsongen börjar inte förrän i slutet av maj - men varmt i havet från juli. Istället skall vi titta på den vackra ön. Vi bor i den pittoreska badorten Puerto Soller varifrån vi gör utflykter runt ön. Fotomöjlig­heterna är många, både vad gäller exotiska blommor som vackra panoraman. Ladda kameran, ta med de bästa promenadskorna och häng med! Vi blir en liten grupp så boka snabbt.
Vi bor på ett lagom stort hotell direkt vid strand­pro­menaden med fantastisk utsikt över den skyddade hamnen. Max 7 personer.

DAG 1. Må 6/5 2019 Hemorten-Palma
Vi flyger tidig på morgonen till Palma. Vid ankomst Palma uppsöker vi vår minibuss. Vi åker utefter den bergiga och otroligt vackra västra kusten till hotellet på Esplanaden i fiskebyn Puerto Soller, dit vi kommer sen eftermiddag. En första liten stads­promenad där vi upptäcker den vackra sjöstaden. Middag.

DAG 2. Ti 7/5 2019
Efter frukost tar vi minibussen, kör via Mallorcas minsta, och äldsta stad - Andratx. På otroligt vackra bergsvägar fortsätter vi mot Alcudia varefter det bär av till  den berömda droppstensgrottan, Drakgrottan. Åter hem till Puerto Soller. Middag.

DAG 3. On 8/5 2019
Frukost. Vi börjar med en tur med den för alla turister kända och pittoreska spårvagnen som för oss till Soller. Här byter vi till det smalspåriga turisttåget från 1920-talet som för oss över berget in till Palma. Här tillbringar vi dagen med en stadspromenad i gamla stan och får lite fri tid innan vi tar tåget tillbaka till Soller och spårvagnen hem. Middag.

DAG 4. To 9/5 2019
Frukost. Vi börjar dagens utfärd med ett besök vid fyren där vi överblickar hamninloppet och staden Puerto Soller. Färden fortsätter upp i de vackra bergen på Soller’s södra sida, där vägen slingar sig genom vackra byar och utefter havet. Vi besöker klostret i Val­demossa - byn där Chopin tillbringade några måna­der och som han älskade så. Fri eftermiddag.

DAG 5. Fr 10/5 2019
Frukost. Idag blir det en halvdagsutflykt Vi fortsätter tillbaka till Soller där vi gör en lätt vandring bland de vackra apelsin-, citron- och olivlundarna med fantastisk utsikt över Soller-dalen. Middag.
till Vi får också lite tid i den vackra staden Soller innan vi återvänder till Puerto Soller. Middag.


DAG 6. Lö 11/5 2019 Palma-Hemorten
Frukost. Om allt fungerar som det skall besöker vi en apelsingård där vi får plocka apelsiner och citroner som vi kan ta med hem. Därefter till Palma och flyg­platsen för att sedan flyga hem.INGÅR: Bussanslutning ToR, Flyg Arlanda-Palma ToR, Hotell med del i 2-bädd DWC: 5xPuerto Soller, 5x frukost, 5xmiddag. Alla utflykter och entréer för det vi gör tillsammans. Reseledare, Kartmaterial.
PRIS

 13 950,- Del i dubbelrum
  2 950,- Enkelrumstillägg
    725,- Tillägg Superior havsutsikt/person

  1 695,- Tillägg Suite, Topfloor/person


INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbestälningsskydd.


ANMÄLNING: Snarast
Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknad på 1 EUR = 10,- SEK


Besök sedan 19/10 2018:
hit counter free
hit counter free