Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Varadero ligger inte i Kuba -
Kubanska äventyr

En resa utan motstycke till det genuina Kuba
11 dagar - Anmäl intresse - När vi fått 8 personer åker vi!


Vi har haft Kuba på programmet sedan 2012 och har sett hur Kuba förändrats från det rena 50-talet till 70-tal på kort tid. För varje år som går för­svinner mer och mer av nostalgin men fort­farande är det ett fantastiskt land med fan­tastiska människor. Vi besöker flera städer som är med på Unescos lista över sevärdheter och världsarv. Vi har hittat pärlorna och sorterat bort sådant som mest tar tid och inte ger så mycket. Avresa är bäst i mitten av februari-mars. Hösten bör man undvika då det är orkanernas tid och i januari är det regnperiod.

* Havana med gamla och nya staden, revolutions­torget, Hotel National, romfabrik, fin utsikt.
* Hemingway: Hemmet samt hamnstaden Coji­mar, där han skrev ”Den gamle och havet” besöks.
* Tågresa med lokaltåg där man kommer nära lo­kal­befolkningen.
* Vi besöker en stad där all lokaltrafik sker med häst och vagn. Givetvis ingår en tur i 1800-tals­anda.
* Besök sockerbruksmuseum med ångtågstur.
* Besök levande sockerbruk i en liten by där vi ser livet på landet.
* Santa Clara med Che-muséet och rekonstruk­tion av sprängningen av järnvägen vid revoluti­on­en.
* Sancti Spiritus - en mycket vacker stad.
* Trinidad - Salsans hemvist. Här bor och badar vi i Karibiska havet.
* Besök en fantastisk botanisk trädgård.
* Cienfuegos - en av Kubas vackraste städer.
* Pinar del Rio med Vinales - den vackra dalen med tobaksodlingar. Här besöker vi en cigarr­fa­brik och tobaksodling.

D
AG 1. Måndag
Vi fly­ger via Paris till Havana där vår lokalguide mö­ter för transfer till hotellet. Kvällen fri. Kanske en liten promenad på Malecon där vi njuter av havets brusande.

DAG 2. Tisdag
Frukost. Vi lämnar Havana för ett besöka Hem­ingways hus som numera är ett museum, möblerat exakt som när han lämnade det. I hamn­staden Coji­mar, där Hemingway levde innan han byggde huset, ser vi miljön där han skrev ”Den gamle och havet”. Lunch. Vi fortsätter till Casa Blanca där vi lämnar bussen och bagaget för en tågresa ut i det verkliga Kuba. Vi träffar lokal­be­folk­ningen och njuter av ett väldigt vackert landskap. I Matanza blir det middag och övernattning.


DAG 3. Onsdag
Frukost. Dagen börjar med ett be­sök i ett socker­bruksmuseum där vi får veta hur socker odlas och utvinns varefter det blir en tur med ånglokdraget tåg. Vi fortsätter till Santa Clara, staden där det slut­liga slaget om Kuba stod och där Che Guevara ligger begravd. Lunch. Fortsätter sedan genom det kuban­ska landskapet  till den vackra staden Sancti Spiri­tus. Här bor vi 2 nätter. Middag.

DAG 4. Torsdag
Frukost. En kort busstur till en liten sockerbruksstad dit inga turister kommer - förutom vi. Promenad genom byn för att se hur kubanerna lever och där­efter hoppas vi att fabriken är igång så vi ser processen.
Tillbaka till Sancti Spiritus för stadspromenad och lunch i den­na vackra kolonialstad som mycket omsorgs­fullt renoverats. Därefter ledig tid för egna strövtåg i denna pärla. Middag.

DAG 5. Fredag
Frukost. Idag fortsätter vi den korta biten till Trinidad, känd för sin musik. I Iznaga, en gammal sockerplantage, serveras lunch. Vi gör en stads­pro­me­nad och hamnar säkert på en musikklubb där salsan svänger. Så fortsätter vi ned till havet där vi bor 2 nät­ter och får tillfälle till bad i Karibiska havet. Dessa två dagar har vi ”all inclusive”.

DAG 6. Lördag
Frukost. Idag har vi en skön dag på stranden i Karibiska havet. ”All inclusive”.

DAG 7. Söndag
Frukost. Vi lämnar Trinidad för att åka utefter den karibiska kusten mot Havana. En fantastisk bo­ta­nisk trädgård besöks, lunch i Cienfuegos och så småningom åker vi utefter den vackra Bahia de Cochinos - mer känd som ”Gris­bukten”, platsen där exilku­baner 1961 försökte land­stiga för att störta Castro. Till Havana middag och över­natt­ning.

DAG 8. Måndag
Frukost. En stadsrundtur till fots i Havana där vi ser den oftast slitna men mycket vackra kolo­nial­staden som sjuder av liv. Lunch. Vi besöka även en Rom-fabrik. På kvällen åker vi till Hotel Natio­nal och ser den fantastiska showen Parisienne.

DAG 9. Tisdag
 Vi fortsätter till national­parken Pinar del Rio i de västra delarna av Kuba med ett otroligt vackert bergslandskap och grottor där Che Guevas mot­ståndsmän gömde sig inför revolutionen. Vi kom­mer också att besöka en privat tobaksplantage innan vi återvänder till Havana. Lunch. Middag på en jazzklubb.

DAG 10. Onsdag
Frukost. Vi har halva dagen för fritt strosande i Havana innan det bär av till flygplatsen för hemresa.

DAG 11. Torsdag
Ankomst Paris för planbyte och sedan är vi snart hemma i Sverige efter en fantastiskt upplevelserik resa där vi kommer kuba­ner­na nära.
Resans pris inkluderar det mesta så plånboken kan i stort sett lämnas hemma, förutom några småutgifter.
ALLT DETTA INGÅR: Flyg enligt program. Tågresor enligt program. Buss­tran­sport­er. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHavana, 1xJose Smith Coronas, 2xSancti Spiritus, 2xTrinidad Beach, 3xHavana.  Måltider: Under atlantflygningarna in­går måltider. Dessutom serveras  9xFrukost, 8xLunch, 5xMiddag, 2xAll inclusive. Cabaré Parisian Show inkl. 1 drink. Lokala skatter, Avreseskatt, Alla flyg­platsskatter, ca 3900,-. Svensk färdledning. Dricks: Allt som vi gör tillsammans (ca 600,-/person). Visumkostnad (ca 650,- inkl. besök ambassad) ingår.

PRIS
27 925,- Del i dubbelrum grundresan
  3 530,- Enkelrumstillägg grundresan.
    600,-  Bussanslutning till flygplatsen*.
INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Snarast.


Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 USD = 9,50 SEK.


*Bussanslutning: Till flygplatsen och från i samband med hemresa dag 10. 300,- enkel.info@ammebergsresor.se
free website stat counter
free website stat counter
Besök sedan 19/10 2018: 2020 års priser!