Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Storstadsresa Zürich
möt våren bland Alperna
Avresa 14/5 2018

Det är något visst med städer, särskilt med vissa. Vi har valt ut några väldigt fina städer där det finns mycket att uppleva och som har fina omgivningar.
Visst kan man flyga dit men skall man få ut något av dagen innebär det att man måste åka från hemorten runt midnatt. När man når resmålet är man dödtrött och resten av dagen orkar man inte så mycket.
Vi har valt det snabba och bekväma tåget! Snabbare och be­kväm­are än bussen - bra stolsavstånd, man kan röra sig och gå till restau­­rangvagnen, mer tid på resmålet och inte lika jobbigt som med flyg med säkerhetskontroller och obekväma tider.
Avresa runt 7-8-tiden på morgonen från närmaste järnvägsstation. Byte i Mjölby och Köpenhamn varefter vi anländer till Hamburg tidig kväll för övernattning på hotell nära stationen. Nästa morgon avreser vi mot målet dit vi anländer utvilade på efter­middagen.
Ankomsteftermiddagen och två hela dagar får vi för utforskning varefter vi reser åter mot Hamburg för den sista övernattningen.

ZÜRICH
Schweiz andra största stad med runt 400.000 invånare - en lagom stor stad med otroligt vackra omgivningar vid Limmat-floden och Zürich-sjön. I sjöns bakgrund ser vi snöklädda alptopper och på sjöns sidor vackra villor på sluttningarna. Den gamla stadskärnan består av trånga gränder men även stora pampiga parad­gator finns.
   
DAG 1. Hemorten-Hamburg
Avresa från närmaste järnvägsstation för färd till Mjölby. Här byter vi till X2-tåget vilket för oss via Malmö och Öresundsbron till Köpenhamn. Efter tågbyte fortsätter vi till Hamburg dit vi an­länder tidig kväll.

DAG 2. Hamburg-Zürich
Frukost, varefter vi går rakt över gatan till stationen. Snabba ICE-tåg för oss ned genom det omväxlande tyska landskapet. Vi passerar Hannover och lärdomsstaden Göttingen, genom de vackra Kasselbackarna, genom europas finanshuvudsstad Frankfurt am Main. Efter Karlsruhe följer vi Rhen via Freiburg till Basel. Vid 16-tiden är vi framme i Zürich. Efter incheckning på vårt centrala hotell, nära stationen, beger vi oss ut på en stadspromenad genom den gamla stadskärnan.

DAG 3. Zürich
Frukost. Idag gör vi en rundtur på Zürich-sjön och om vi har tur med vädret ser vi de omkringliggande snöklädda alptopparna i sjöns fond. Vi fortsätter med en bergbanetur upp på en av kull­arna som omger den vackra staden.


DAG 4. Zürich
Frukost. Dagen fri men följ gärna med reseladaren på en utflykt. Eftermiddagen fri.

DAG 5. Zürich-Hamburg
Frukost. Med snabbt och bekvämt ICE-tåg åker vi norrut utan byte. Till Hamburg kommer vi på eftermiddagen. Efter in­check­ning på vårt centrala hotell, mitt emot stationen, tar reseledaren oss på en liten stadspromenad ned till Rådhuset och Alster-sjöarna.

DAG 6. Hamburg-Hemorten
Frukost. Tåget till Köpenhamn avgår vid 9-tiden. Vi får shopping-möjlighet på färjan från Puttgarden till Rödbyhavn. I Köpenhamn serveras avskedsmiddag innan det är dags att borda X2-tåget som för oss till det sista bytet i Mjölby.


  
 

INGÅR: Tågresor Hemorten-Mjölby-Köpenhamn-Hamburg, Hamburg-Wien ToR. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHamburg, 3xZürich, 1xHamburg.  Måltider: 5xFrukost,1xLunch. 4xMiddag, Lokala skatter, Färdbiljetter på lokaltrafiken i Zürich, Alla utflykter och entréer enl. program.  
PRIS
9 875,- ca Del i dubbelrum
 2 270,- ca Enkelrumstillägg.
 
INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 9,30 SEK.

bokning@ammebergsresor.se