Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


I Martin Luthers fotspår
Avresa 13/5 2017 - 7 dagar

Vi inbjuder till en bussresa i Martin Luthers fotspår då det i år är 500 år sedan reformatorn spikade upp sina teser på kyrkdörren i Wittenberg. Vi kommer att göra en rundresa där vi följer hans liv samt passar på att få lite svensk 1600-talshistoria samt nutidshistoria på köpet.
Vi rör oss i Thüringen och Sachsen - ett område med många korsvirkeshus och vacker natur, i den östra delen av Harz-bergen.
Vi har räknat in alla utflykter och inträden så inget tillkommer under resan, förutom lunch och ev. kaffe samt privata utgifter. Titta inte bara på priset utan vad som ingår. Historisk reseledare är Martin Luther-kännaren Sven-Erik Linderoth.

DAG 1. Hemorten-Lehnin
Vi lämnar hemorten tidigt för att äta frukost runt Jönköping (ingår). Genom Småland till färjan i Helsingborg. Vi fortsätter genom Danmark till Gedser där middag ombord på färjan över till Ro­stock väntar. Övernattning sydöst om Berlin.


DAG 2. Lehnin-Gotha
Frukost. Vi åker sydväst till Halberstadt där de som vill försöker besöka gudstjänsten i den vackra Domkyrkan, övriga vandrar i gamla stan bland korsvirkeshusen. Vi fortsätter sydväst till Quedlinburg där vi ser katedralen vilken är med på Unescos världsarvslista. Nästa punkt är Eisleben där Martin Luther både

föddes och dog. Bägge husen finns bevarade. Middag och övernattning i Gotha.

DAG 3. Gotha
Frukost. Dagen skall ägnas till några närbelägna städer. Vi börjar med Weimar, skriftställarna Goethe och Schillers hemvist samt platsen där Weimarrepubliken bildades efter kejsardömets fall 1919. I borgen Wartburg fick Martin Luther en fristad efter för­följelserna efter det att han spikat upp sina teser och det var här han översatte Nya Testamentet från latin till tyska. Vi besöker också Eisenach där det en gång i tiden tillverkades bilar. Åter till Gotha för övernattning och middag.


DAG 4. Gotha-Berlin
Frukost. Idag går färden till Naumburg där vi ser den fina katedralen. I Lützen ser vi slagfältet och minnesmonumentet över Gustav Adolfs sista strid. I Wittenberg ser vi kyrkporten där Luther spikade upp sina teser. Via Pots­dam och det vackra sommarslottet Sans­souci kom­mer vi till vårt hotell i Berlin. Middag.

DAG 5. Berlin
Frukost. En stadsrundtur är dagens höjdpunkt där vi bl.a. ser Murmuséet, DDR-muséet och Checkpoint Charlie. Vi ser stadsporten från Baby­lon i Pergamon-muséet samt Unter den Linden, Brandenburger Tor, Monumentet över förintelsens offer, Gedächtnis-Kirche mm.
Middag och övernattning.

DAG 6. Berlin
Frukost. Halva dagen ägnas åt koncentra­tions­lägret Sachsenhäusen där na­zi­sterna hade sin för­falskaravdelning. Här till­verkade man brit­tiska pundsedlar som av brittiska riksbanken deklarerades som äkta. Eftermiddagen fri. Middag.DAG 7. Berlin-Hemorten
Frukost. Vi tar oss till Rostock för att färja över till Gedser. Genom Danmark till Helsingör och dagens sista färja. Uppe i Småland äter vi vår avskedsmiddag och till hemorten kommer vi på kvällen efter en innehållsrik resa.


 

PRIS
 9 575,- Del i dubbelrum,  Bussresa
Färje­överfart Helsingborg-Helsingör + Gedser Rostock ToR.
Övernattning 1xLehnin, 2xGotha, 3xBerlin. 7xFrukost, 7xMiddag.
Alla utflykter och entréer enligt program.
Reseledare och Lutheerkännaren Sven-Erik Linderoth.
 3 670,- Enkelrumstillägg

INGÅR EJ:
Luncher, Privata utgifter.
Obs! Senaste anmälningsdag 1/4 2017 men tidigare är att föredra.

VALUTA:

Valutakursen är räknad på 9,60/Euro.

bokning@ammebergsresor.se