Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Vi har haft Kuba på programmet under några år och har sett hur Kuba förändrats från det rena 50-talet till 70-tal på kort tid. För varje år som går försvinner mer och mer av nostalgin men fortfarande är det ett fantastiskt land med fan­tastiska människor. Vi besöker massor av städer som är med på Unescos lista över sevärdheter och världsarv. Vi har hittat pärlorna och sorterat bort sådant som mest tar tid och inte ger så mycket. Intresseanmäl Dig så ordnar vi en resa så fort vi kommit upp i 10 personer. Avresa är bäst i mitten av februari-mars. Hösten bör man undvika då det är orkanernas tid.
Till Kuba måste man ha visum vilket kostar ca 700,- inkl administration. Denna kostnad ingår i vårt pris.

DAG 1. Fredag
Vi fly­ger via Paris till Havana där vår lokalguide mö­ter för transfer till hotellet. Middag.

DAG 2. Lördag
Frukost. Stadsrundtur delvis till fots i Havana där vi ser den oftast slitna men mycket vackra kolo­nial­staden som sjuder av liv. Vi besöker en av de stora cigarr-fabrikerna och hoppas att även få besöka en Rom-fabrik.  Lunch, Middag.

DAG 3. Söndag
Frukost. Idag börjar vi med ett besök i Hemingways hem där huset står precis som när han lämnade det 1960. Även båten Pilar ligger upplagd, och kan beses i trädgården. Vi fortsätter till national­parken Pinar del Rio i de västra delarna av Kuba med ett otroligt vackert bergslandskap och grottor där Che Guevas motståndsmän gömde sig inför revolutionen. Vi kommer också att besöka en privat tobaksplantage innan vi återvänder till Havana. Middag.

DAG 4. Måndag    
Frukost. Vi lämnar Havana för ett besök i hamnstaden Cojimar där Hemingway levde innan han byggde huset vi tidigare besökt. Vi fortsätter till Casa Blanca där vi lämnar bussen och bagaget för en tågresa ut i det verkliga Kuba. Vi träffar lokal­be­folkningen och njuter av ett väldigt vackert landskap. I Matanza möter bussen för en kort tur till Jose Smith Cornas för middag och övernattning.

DAG 5. Tisdag
Frukost. En rundvandring i en säregen stad där lokaltrafik och taxi mestadels sker med häst och vagn. En otrolig upplevelse att höra hästhovarna klappra mot gatstenen. Vi be­söker sedan en sockerplantage där vi får veta hur socker odlas och utvinns. Vi fortsätter till Santa Clara, staden där det slutliga slaget om Kuba stod och där Che Guevara ligger begravd för att sedan åka genom det kubanska landskapet  till den vackra staden Sancti Spiritus. Här bor vi 2 nätter. Middag.

DAG 6. Onsdag
Frukost. Stadspromenad i denna vackra kolonialstad som mycket omsorgsfullt renoverats varefter vi har ledig tid för egna strövtåg i denna pärla. Vi hoppas att vi får besöka ett levande sockerbruk där vi får följa sockrets väg från järnvägsvagn till färdig produkt. Middag.

DAG 7. Torsdag
Frukost. Idag fortsätter vi den korta biten till Trinidad, känd för sin musik. Vi gör en stads­pro­me­nad och hamnar säkert på en musikklubb där salsan svänger. Så fortsätter vi ned till havet där vi bor 2 nät­ter och får tillfälle till bad i Karibiska havet. Dessa två dagar har vi ”all inclusive”.

DAG 8. Fredag
Frukost. Vi åker tillbaka den korta biten till Trinidad för en halvdags rundvandring bland de vackra husen och kuller­stens­gatorna. Åter till stranden. ”All inclusive”.

DAG 9. Lördag
Frukost. Vi lämnar Trinidad för att åka utefter den karibiska kusten mot Havana. En fantastisk botanisk trädgård besöker vi och så småningom åker vi utefter den vackra Bahia de Cochinos - mer känd som ”Gris­bukten”, platsen där exilku­baner 1961 försökte landstiga för att störta Castro. Till Havana för avskedsmiddag.

DAG 10. Söndag
Frukost. Vi har halva dagen för fritt strosande i Havana innan det bär av till flygplatsen för hemresa.

DAG 11. Måndag
Ankomst Paris för planbyte och sedan är vi snart hemma i Sverige efter en fantastiskt upplevelserik resa där vi kommer kuba­ner­na nära.INGÅR: Flyg enligt program. Tågresor enligt program. Busstransporter. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 3xHavana, 1xJose Smith Coronas, 2xSancti Spiritus, 2xTrinidad Beach, 1xHavana.  Måltider: Under atlantflygningarna in­går måltider. Dessutom serveras  9xFrukost, 2xLunch, 7xMiddag, 2xAll inclusive. Lokala skatter, Avreseskatt, Alla flyg­platsskatter, ca 3900,-. Svensk färdledning. Dricks: Allt som vi gör tillsammans (ca 650,-/person). Visumkostnad ca 700,- (inkl. besök ambassad).
PRIS
23 875,- ca Del i dubbelrum
 2 270,- ca Enkelrumstillägg.
 4 760,- ca Tillägg bad Varadero 5 nätter
           “All inclusive”
 1 580,- ca Tillägg enkelrum Varadero 5
            nätter “All inclusive”

INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 9,50 SEK.

bokning@ammebergsresor.se