Å Home
Home Busstransport Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Dolomiterna med Trento, Verona, Gardasjön
Avresa 2/9 2019 - 7 dagar


När höstmörkret faller i Sverige är Europa som vackrast, fortfarande ljumma sommarkvällar med vacker kombination av sommar- och höstfärger.
Vi åker till det vackra Sydtyrolen där Österrikes rustika möter Italiens slappa. Med bekväma snabba tåg tar vi oss ned till Trento, en vacker medeltida stad på sydsidan av alperna. Du ser mer från tågfönstret, åker igenom gamla stadskärnor medan motorvägarna går långt utanför. Man sitter bekvämt och kan ta en promenad till restaurantvagnen, njuta helt enkelt av resan som är en stor del av upplevelsen. Dessutom tjänar man 1 dag per riktning gentemot bussen viljket ger mer tid på plats.

På plats gör vi utflykter till Verona, Gardasjön och Bol­zano.

Vi har lång erfarenhet av tågresor, 1980 gick den första, både i Europa som USA och Malaysia. Små grupper och personlig service.

DAG 1. Hemorten-Hamburg
Med tåg tar vi oss ned genom Sverige, via Öresunds­bron till Köpen­hamn. Tågbyte för vidarefärd till Hamburg där vårt hotell väntar.

DAG 2. Hamburg-Trento
Frukost. Vi går rakt över gatan för att med 9-tåget ta oss genom det vackra tyska landskapet. Kassel, Fulda och Nürnberg är några städer vi åker igenom innan vi når München vid 15-tiden. Tågbyte och nu tornar alperna upp sig. Vi passerar genom Innsbruck, åker över Brennerpasset innan vi vid 19-tiden når den vackra staden Trento. Här bor vi i 4 nätter.

DAG 3. Trento
Frukost. Idag tar vi tåget den korta biten till Bolzano och arkeologiska muséet där Ötzi finns att beskåda. Han levde 3300 år före kristus, träffades av en pil och begravdes under isen. 1991 hittades han och är världens äldsta och bäst bevarade mumie. Därefter tar vi linbanan upp till Oberbozen där vi byter till spårvagn för resa genom vackert alplandskap. Tillbaka till Trento där vi får resten av dagen fri.

DAG 4. Trento
Frukost. Med minibuss åker vi över bergen till den mytomspunna Gardasjön. Vi gör flera stopp under rundturen och njuter av utsikten. Vi kommer också att göra ett stopp vid en vacker vingård där det blir rundvandring och en lektion i vinets konst samt provsmakning..


DAG 5. Trento
Frukost. Idag tar vi tåget ned till Romeo och Julias hemstad, Verona. Vi gör en stadspromenad där vi ser Coloseum, den vackra tvåtusenåriga stadskärnan och givetvis Julias balkong.

DAG 5. Trento-Hamburg
Tidig frukost varefter vi sätter oss på tåget för återresa. Vi får några timmar i München för det sista bytet mot Hamburg. De som vill följer med reseledaren på snabbpromenad ned till det vackra gotiska rådhuset.

DAG 6. Hamburg-Hemorten
Frukost. Så är det sista etappen upp mot Köpenhamn där avskedsmiddagen serveras i samband med väntan på vårt sista tåg mot Sverige.


 

INGÅR: Tågresor Hemorten-Mjölby-Köpenhamn-Hamburg-München-Bolzano ToR. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHamburg, 4xTrento, 1xHamburg. Måltider: 6xFrukost, 2xMiddag, Lokala skatter, Alla utflykter och entréer enl. program.
PRIS
 Ca 13 995,- Del i dubbelrum
 Ca  4 355,- Enkelrumstillägg.

   -265,- Rabatt över 60 år fyllda

INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 11,30 SEK.


bokning@ammebergsresor.se

Besök sedan 3/4 2019: